Få ditt hår att se friskt ut


Nu tänkte jag skriva ett inlägg som handlar om de flestas största skönhetstrubbel, att få till drömsvallet.

I höstas började jag intressera moig inte bara av hur mitt hår ser ut utan även hur det mår. Något som fler behöver göra. Kanske är inte det viktigaste att ha det längsta håret om det ändå är slitet och stripigt. Men vägen till ett friskt OCH långt hår är lång, därför är det många som genar och misslyckas.
 

 Mina bästa hårtips är:

🌟 Klipp dig regelbundet, helst varannan månad. Jag vet att det här är såå uttjatat men ack sån förbättring det blir av att få av en centimeter eller två längst ner.

🌟 Tvätta håret 1-2 gånger i veckan. Varje tvätt sliter enormt på håret, låt det vila! Och ni som inte står ut med att gå med fettigt hår, börja att vänj det på helgen, eller ha mössa på dig som en snygg accessoar.

🌟 Köp bättre schampo och balsam. Visst det på Willys kostar betydligt mindre men det innehåller massor av äckliga och konstiga ämnen som inte alls gynnar ditt hår. Gå till en frisör eller hårsalong och fråga vad just du ska ha för produkter. Det kommer märkas skillnad kan jag garantera.

🌟Tvätta håret på rätt sätt. Det här är nog mitt viktigaste tips av alla. Väldigt många tvättar sitt hår på helt fel sätt, tyvärr. Schampo ska bara användas i hårbotten och cirka 2-3 cm ut därifrån, det ska sitta i  ungefär en minut. Balsamet ska endast brukas i längderna och topparna, alltså inte där schampot satt ( du ska i praktiken kunna ha dessa i samtidigt utan att de blandas). 2-3 minuter är en bra och lagom tid att låta balsamet sitta i. Schampot är till för att rena och ta bort fetter och smuts som sitter i hårbotten och balsam är till för att återfukta håret. När du sätter i blasamet är det också bra att tänka på att använda dina fingrar som en hårborste, då blir håret mycket lättare att ta hand om efter tvätten.

🌟Använd hårinpackning en gång i veckan. Även här är det viktigt att köpa  en bra produkt. Hårinpackninen är till för att reparera och bygga upp dina hårstrån. Tänk på att inpackningen ska sättas i mellan schampo och balsam och inte efteråt.

🌟 Handukstorka INTE ditt hår, föna helst inte heller. Självtorkning är det i särklass bästa alternativet om du vill få ett fint och friskt svall.

🌟 Kör produkter som du ska använda efter duschen och bra stylingprodukter o du använder sådant. Även här är Willys utbud inte det bästa. Tex olja ( allas hår behöver olja), antifriss, värmeskydd mm

🌟 Borsta ALDRIG blött hår, detta är som att dra en kniv igenom håret.

🌟 Sov helst i flätor, att sova med utsläppt hår eller med håret i toft/knut är en skönhetsbov som vi måste sluta med.

🌟  Ät bra och hälsosam mat, och drick mycket vatten. Ta gärna också kosttillskott och vitaminer som en extra boost.

🌟 Släng ut plattången ur huset, den tillför absolut inte ett snyggt hår utan snarare ett slitet och irriterat.

Jag tycker att man ska se varje tvätt som en belöning till sitt hår, då har du klarat dig flera dagar utan att slita på det och nu får det äntligen friskas till och fräschas upp med fungerande produkter. Jag lovar att det är en otroligt härlig känsla!

Lycka nu till med era svall!

Nelly


 

Gillar