Nämen hej på dig finis! Hoppas du har haft en underbar dag fylld med skratt och glädje och om inte hoppas jag att din dag imorgon blir fylld med massor av detta. Själv har jag haft en jättebra dag fylld med härligt skratt tillsammans med mina fina vänner. Dansat runt i korridorerna och ja bara skrattat hahahh:) Underbart! Jag har dock varit såå trött. Har varit galet trött på sistonde, någon som relaterar? Tror jag är i stort behov av lite sportlov heheh:) Jag får sportlov nästa vecka men när får ni sportlov? Har ni sportlov den här veckan? i sådana fall vad är era planer för lovet? Själv ska jag bara vila massor, umgås med fina vänner och bara må allmänt bäst :)

När jag kom hem från skolan så åt jag lite mellis i form av mackor, väldigt fancy hah men fun fact about me jag ÄLSKAR bröd typ mest :)) det är ju så gott??! Efter det gick jag direkt till pluggandet av matte pga matteprov på torsdag... yey.. men ska göra mitt bästa så kommer det nog gå jättebra. Man kan aldrig göra mer än sitt bästa, det är tillräckligt! Det är så viktigt att komma ihåg, gör alltid ditt bästa så har du gett allt du kan för mer kan man faktiskt inte göra! Jag har även läst ut "Förr eller senare exploderar ja" av John Green för andra gången och GUD VAD DEN ÄR BRA, ÄLSKAR DEN!!! En så otroligt gripande och fin bok! Nu sitter jag här och skriver detta blogginlägg med Sam Smith i lurarna, en riktig favorit! Sams låt Say it first, ÅHH jag är kär!!

Nu efter detta ska jag förbereda mig inför imorgon för det är nämligen så att alla nior i min skola ska åka till Romme för att åka sidor, det ska bli superkul! Ser fram emot det jättemycket! Vi ska dock samlas 6.15 vid skolan så ja,, måste nog sova tidigt idag heheh:)) men det ska ändå bli en otroligt bra resa.

Ha en fortsatt jättefin kväll och glöm inte påminna dig själv om att du är så otroligt fin och värdefull, för det är du! Du är så fin och bra på alla sätt! Puss ta hand om dig!!! <3333

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

GLAD ALLA HJÄRTANS DAG ALLA FINA!!!<3333
Jag hoppas verkligen att ni haft en otroligt underbar dag hittils och att du får en fortsatt fin kväll för det förtjänar du!

Idag är det kärlekens dag, min personliga favoritdag. Varför? Jo för att kärlek är påriktigt det bästa som finns. Kärlek kan övervinna allt oavsett vad och det är det man kommer längst på i livet. Det BÄSTA jag vet är att sprida kärlek. Att visa en omtanke för andra och sprida så mycket kärlek man kan ja det är så otroligt viktigt för att andra i ens omgivning ska må så bra som möjligt och man kommer långt på det! När jag kan få någon att le eller må bra fylls hela mitt hjärta av kärlek och jag blir alldeles varm, det är en sådan FIN känsla. Jag vill att du också ska få känna den underbara känslan för den är helt fantastisk. Kom ihåg att alltid sprid kärlek till amdra i din omgivning och visa alltid respekt och tavksamhet samt även en omtanke.

Glöm aldrig att vara tacksam för det du får och ta inte någonting för givet för man vet aldrig när det kan ändras. Det är så otroligt viktigt att inte ta någon eller något för givet utan visa den kärlek saken eller personen förtjänar!!!

Behandla andra som du själv vill bli behandlad, den gyllene regeln och en väldigt vacker regel. Behandla alltid andra med kärlek så får du kärlek tillbaka, det är värt det jag lovar! <333

Massor av kramaar från lilla mig, glad alla hjärtans dag finaste du <333

Likes

Comments

Hej alla sötnosar där ute. Hoppas att ni mår tipptopp trots skola eller jobb eller det kalla vintervädret!

Jag har funderat över en grej. Jag har under en längre tid sett många citat angående drömmar på Instagram bland annat och jag ser allt fler och fler berätta vad just de drömmer om. Det är även vad jag tänkte göra här idag :)

Jag har under hela mitt liv stått utan ett drömyrke eller egentligen några drömmar alls. Ibland har jag tänkt på om jag skulle bli veterinär eller varför inte frisör men jag har aldrig tänkt på ett yrke som jag verkligen drömmer om förräns för några månader sedan. Jag har kommit på vad jag vill bli, vad som känns rätt i hjärtat och vad jag verkligen drömmer om. Min dröm är att bli en psykolog.

Varför jag vill bli en psykolog finns det egentligen MÅNGA anledningar till men den främsta är för att jag vill hjälpa människor. Det bästa jag vet är att hjälpa människor och få andra att må bra. Om jag kan göra någons dag eller få den att må bra så gör det min vecka och om till och med inte mitt år. Jag överdriver inte när jag säger att hjälpa andra och att ta den rollen fyller inte bara hela mitt hjärta av kärlek utan ger mig även kraft. Mitt hjärta blir så varmt av att se någon annan le eller må bra och speciellt om jag har kunnat hjälpa den att må bra. Det gör å andra sidan så fruktansvärt ont i mitt hjärta att det finns så otroligt många som mår dåligt här i världen, speciellt i min ålder och omgivning. Det finns så otroligt många som mår dåligt och så ska det inte vara. Nä usch. Folk ska må bra och folk ska vara lyckliga. Jag vill att människor ska kunna må så bra som möjligt. Självklart mår alla dåligt ibland och så får det vara för det blir en balans. För att kunna nå de högsta topparna får man ändå ha dalar men jag vill inte att någon ska må dåligt alls. Jag vill att alla dessa människor som mår dåligt ska kunna få hjälp, ha någon att prata med och någon förhoppningsvis kan få de att må väldigt bra igen och vara lyckliga. Jag vill ta denna rollen så därför är psykologyrket en perfekt väg att gå.

Redan idag så har jag tagit rollen som alltid finns där för alla i min omgivning för det är det jag brinner för och är även det jag vill göra resten av mitt liv. Tänk att få jobba med att få andra att må bra och minska den psykiska ohälsan som finns bland människor i alla åldrar idag, vilken dröm!

Jag personligen tänker följa min dröm och jag tycker absolut att du ska följa din dröm. Har du ingen just nu så var inte orolig för du kommer att få drömmar som jag hoppas att du kommer att följa. Snälla fina du, följ dina drömmar och låt inte dina drömmar bara vara drömmar utan få de att bli verklighet. Gör vad som krävs för att just du ska nå din dröm. Jag vet vad jag ska göra.

För att nå min dröm så ska jag nu till hösten börja gymnasiet och ska då välja det samhällsvetenskapliga programmet med inriktning beteendevetenskap. Jag är sååååå exalterad. Jag vill helst komma in på Viktor Rydberg men de har mycket höga intagningspoäng. För att då nå min dröm att gå där får jag plugga massor och prestera mitt bästa i skolan. Det leder till att det kanske bli lite dålig uppdatering här på bloggen för jag har väldigt mycket i skolan men jag försöker att hinna med båda.

För att sammanfatta så vill jag bara säga FÖLJ DINA DRÖMMAR! Jag vill bara säga att gör vad som krävs och vad du kan göra för att nå dina drömmar! Om du kan drömma det, kan du göra det! Låt dina drömmar bli verklighet.

Puss och kram, ha det så bra!!

Likes

Comments

Heej alla fina!! Jag ber så mkt om ursäkt för den dåliga uppdateringen, jag har haft väldigt mycket i skolan. Jag har pluggat, pluggat och pluggat lite mer hahah men allt för att nå så bra betyg som möjligt för att sedan kunna nå mina drömmar!

I dagens inlägg tänkte jag skriva om att vara positov och att ha en positov inställning till saker och ting so lets go!! :))

Jag har alltid beskrivits som en positiv människa av både vänner, lärare, familjen etc och för mig är det en ära. Jag har blivit berömd för min positiva inställning till allt men jag har även blivit negativt bemött och fått höra kommentarer om att det dkulle vara fel men jag har aldrig ändrat på den jag är trots dessa kommentarer och det är jag så tacksam för.

Att vara positiv och ha en positiv inställning till det mesta gör en stor skillnad i vardagen. Inte främst andra mår bra av det utan även du. Det ger en stor motivation och glädje till att göra mer och främst kanske våga mer. Om man gär in med inställningen att lyckas så kommer man att gra det, på ett eller annat sätt. Man ska aldrig ge upp på sina mål och drömmar därför att jag lovar att du kan klara det!

Att även ge andrq komplimanger eller att bara le mot andra kan göra deras dag. Det är galet hur mycket ord kan betyda eller få en att känna och hur bra man kan må av att ibland fä höra att man är extra fin, snäll, omtänksam m.m. jag vet mpnga av mina vänner som jag mött i exempelvis skolan och har gett de ett stprt leende och kansle en komplimang och vad som hämder sedan är det vackra. En kompis skrev en dag efter skolan att "tack för att du kramade om mig idag och log mot mig, ditt leende gjorde min dag" och jag blev alldeles tårögd. Jag tycker att det är så vackert att man kan få någon annan att må så bra genom att bara le. Min kompis hade haft en dålig dag men mitt leende gjorde den bättre och det är så galet hur en sådan självklar sak kan göra. Man vet aldrig vad andra går igenom så att alltid vara trevlig och att stötta andra är så extremt viktigt och kan få någon att må så mycket bättre.

Jag ger er en utmaning..

Säg en komplimang till minst 5 st personer idag och ge de ett leende och se vad som händer och vad det får dig att känna. <3

Ta hand om nära och kära och även dig själv. Ha en underbar dag, puss och kram! <33

Likes

Comments

Helgen!

Hej alla fina, hoppas du haft en bra start på veckan! Jag har tyvärt inte kunnat blogga i helgen men min helg bestod av ett härligt träningspass på lördagmorgonen! Körde lite blandat men mest för att komma igång igen för NU KÖR VI! Nu ska jag träna för att bygga en stark kropp och förhoppningsvis må jättebra för det gör jag av att träna! Träning ellrr motionering minskar tex ångest! Underbart!

Jag åkte sedan hem och testade ett nytt recept, jag lagade kesoplättar!! De var supergoda!! De var en perfekt blandning av söta och syrliga!

Resten av helgen har jag baraa PLUGGAT!! Jag har sjukt mycket plugg just nu och det är väldigt mycket med öppna hus hit och gynasieval dit och prov samt träning på det.. ja jag känner just nu att jag ligger efter i mitt eget liv hahah:)) men genom att planera, titta mot sina drömmar och göra mitt bästa så löser det sig!

Hoppas alla haft en fin dag, vi hörs :) puss och kram! <3

Recept: Kesoplättar

(recept från alltommat.se!)

  • 250 g keso, eller minikeso (1 liten burk)
  • 2 ägg
  • 1 msk fiberhusk
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm vaniljpulver
  • olja, till stekning

ADVERTISEMENT

Så här enkelt gör du kesoplättar:

1. Blanda keso och ägg till en smet.

2. Tillsätt fiberhusk/dinkelmjöl, salt och vanilj.

3. Stek i het panna.

Servera kesoplättar med:

Skivad banan

Färska bär

Tinade frysta bär

Vaniljkvarg

Likes

Comments

Samhällets ideal.. skeva mått på hur vi enligt normer "ska se ut". Vi präglas varje dag av bilder på hur vi ska se ut. Vi "ska ha" stora höfter, stor rumpa och bröst, ha abs eller muskler på andra ställen, smal midja, vi ska nt va för långa men inte heller för korta osvosv.. men vem är det som bestämmer allt detta? Det är bara så skevt. Samhället har under många år byggt upp dessa ideal och får det att framstå som om att om du inte ser ut på detta vis så är det fel men det vill jag säga något om.

Jag vill först och främst säga att du är så jävla otroligt fin precis PRECIS som du är!!!! Oavsett hur du ser ut, hur du är byggd.
Jag vet att jag är smal, har inte speciellt stora höfter eller rumpa och tro mig har fått höra det så så så många gånger. Kommentarerna kan ha kommit från personer i alla åldrar, tjejer och killar och allt däremellan. Kommentarerna har varit om om att jag är smal, har för liten rumpa och jag har jämförts dagligen med någon som har större rumpa eller en mer timglasformad kropp än mig, men jag är trött på dessa kommentarer. Dessa kommentarer eller skeva ideal borde inte få finnas. Det är inte bara kommentarer jag får, utan även kommentarer du eller någon annan får.

Många personer som är större byggda vågar visa sig i halvnakna bilder på instagram och jag tycker det är så vackert. De får extremt mycket hat och kommentarer såsom att de borde börja träna eller äta mer hälsosamt men folk som kommenterar har ingen aning. En person som kan vara större byggd kan äta hälsosam kost och en som är liten byggd kan äta vad som anses vara ohälsosamt och jag vill inte att man ska tro att vara smal är det enda hälsosamma.

I allt dethär med kroppshets och kommentarer som ingen säger men som samhället sänder ut via media så finns det de som vågar bryta detta. De vågar gå emot strömmen och trotsa samhället och jag vill vara en av de.

Jag vill inte att just du ska tro att du inte duger precis som du är och att man måste vara pinnsmal men ändå kurvig, ha stor rumpa men nt för stor, stora höfter osvosv för att vara vacker för det är orimligt. Alla kan inte se ut så, alla är olika och det samhället och media förmedlar är inte rätt.

Vi alla är olika och så ska det vara! För vi alla är så unika precis som vi är! Jag vet att jag talar från en "smal persons" perspektiv men det spelar ingen roll. Det spelar ingen roll om det är jag eller någon annan. Alla ska få säga att det här är jag och jag är perfekt precis som jag är!

Jag kommer aldrig att sluta kämpa för att just du ska känna dig vacker från insida till utsida. För det är du!
Oavsett hur man är byggd, smal som stor, kurvig eller rak, stor eller liten rumpa, bruna eller blå ögon osv. OAVSETT hur vi alla ser ut så ska ingen få höra kommentarer eller tro något annat än att vi är så jävla vackra precis som vi är!
Glöm aldrig att vara du och var stolt över din kropp för för du och din kropp är helt fantastisk!! <333

Likes

Comments

Hej fina du!!
Jag hoppas att du mår superbra! Det gör tyvärr inte jag.

Jag gick hem från skolan igår med huvudvärk och har nu legat hemma med hög feber vilket har lett till lite dålig uppdatering på bloggen. Jag ska försöka skriva några inlägg när jag mår bättre men så länge kan jag introducera mina hundar här på bloggen!

Längst upp ser ni Ozzy som är en svart labrador. Han är världens snällaste och han älskar mat mer än allt annat hahha :))
På andra bilden ser ni Norton som är dansk svensk gårdshund som är en liten galen krabat med mycket spring i benen men är även han så himla snäll!

De håller mig sällskap när jag ligger hemma och sjuk, perfekt! Kunde inte blivit mysigare!

Hoppas ni alla haft en superbra dag och jag vill önska er en fortsatt fin eftermiddag och kväll!
Ta hand om er, puss och kram!!<3

Likes

Comments

Godmorgon alla fina!! Hoppas ni sovit gott <3 Det är måndag igen vilken innebär en ny vecka med nya möjligheter.

Många känner att måndagar är den värsta dagen på veckan och jag kan förstå, så kan jag också känna största delen av tiden för vem vill inte ha helg helst 3 dagar till och sovmorgon hahah? ;) men försök att ändra din inställning, försök att istället se måndagar som en dag då det är en ny vecka med nya möjligheter! Du kanske har saker du hade velat uppnå förra veckan men som inte hanns med, då har du din chans nu. Ta chansen att göra just din dag och din vecka till den bästa möjliga! <33

Själv ska jag börja dagen med en god frukost och skriva ner vad jag vill få gjort under veckan för att kunna vara så produktiv som möjligt! Har massor att plugg att göra (suck hahah) men det måste göras för att jag ska kunna prestera så bra som möjligt på kommande prov :))

Jag hoppas att ni alla får en fin dag och en fin bra start på veckan! Kram <33

Likes

Comments

God kväll fina du <3 Hoppas att du haft en underbar dag fylld med skratt och glädje, kanske har du tagit en promenad i det vackra vintervädret?:) Jag hoppas att du iallafall inte har söndagsångest inför den nya veckan men om så är fallet så vill jag att du här och nu läser detta inlägg och kanske kan jag få ångesten att släppa lite :))

Om du har ångest inför den nya veckan vill jag att du tar en halvtimme eller timme av din söndag till att ta hand lm dig själv. Gör något avslappnande såsom att lyssna på din favoritlåt eller läs en bok eller varför inte testa att köra lite yoga eller meditation och bara andas in och ut? (jag har testat yoga många gånger och tycker personligen att det är såå avslappnande hahah).
Jag vet att veckan som kommer kanske innebär många saker som du måste göra vilket skapar en ångest men jag vill bara att du ska intala dig själv att det kommer att gå braa! Ta dagarna som de kommer, försök att idag kanske skriva vad du vill uppnå nästa vecka och sträva efter att göra ditt bästa för att nå dina mål! <33

Personligen har jag mycket ångest över kommande veckor då jag har det lite stressigt i skolan men jag tog därför fram en bok, satte på musik och bara tog lite egentid, för det behöver vi alla ibland ellerhur?
Jag läser "förr eller senare exploderar jag" av John Green och det är en FANTASTISK bok. Den är så gripande och underbar samtidigt som den är en emotionell berg och dalbana. Till dig som inte läst denna bok rekomenderar jag den verkligen och till dig som har läst den, läs den igen hahah;)

Hoppas du får en fortsatt fin kväll, ta hand om dig försök att släppa på ångesten! Puss och kram <33

Likes

Comments

Hej!! Hoppas du har haft en jättefin dag!!! <3
Jag må vara 19 dagar sen men ni vet vad man brukar säga "bättre sent än aldrig" så vi kör. Redan 2018? Helt galet! Känns som om 2017 och alla dess fina minnen och upplevelser var igår. Det är nytt år och drygt halva Januari har redan gått men som ni kan se så har jag skrivit upp mina mål i mitt block, som jag förövrigt älskar.

Dessa 12 punkter är alla punkter jag kommer att sträva att leva efter i år och alla år framöver. Jag har tänkt och tänkt på om jag skulle ha något specifikt mål som att läsa 25 böcker eller kunna göra 100 burpees på rad men jag kom fram till att nepp.. jag vill inte ha några sådana nyårsmål utan jag ville ha mer mål som kan förbättra mitt liv genom ett sätt att leva och som på så sätt kan förbättra min livsstil. Jag ska förklara.
Under dessa många år framöver vill jag försöka att leva efter dessa mål för att må så bra som möjligt.

Genom att vara positiv och ha roligt är bra sätt för att bli så lycklig som möjligt. Att ha en positiv inställning gör mycket, det gör inte bara att andra uppfattar dig som en härlig prick som inspirerar utan även för dig själv. Man blir mer exalterad på saker och man ser frammåt! Med en positiv inställning till saker och livet så blir många saker mycket roligare och man blir mer motiverad till att utföra de. Sedan har vi det här med att jag ska må bra, jag ska vara glad. Det kan  variera enooormt mycket i vad som behöver göras för att man ska må bra. Det kan vara allt ifrån att göra det man älskar såsom att rida eller dansa ochtill att vara med vänner och det är det jag måste komma på och även kanske du som läser detta. Vad gör dig glad? Fundera en stund. Själv så gör måånga saker mig väldigt glad men något som gör mig otroligt glad är när jag kan hjälpa andra att må bra. Det är en sådan otroligt härlig känsla. Om jag kan finnas där för någon och göra den glad så gör det min dag, mitt hjärta bara fylls av kärlek och blir alldeles varmt. Jag älskar även att dansa och att skratta och umgås med mina vänner. Dessa saker gör mig otroligt glad och jag vill under detta år göra mer av detta. Jag vill och tycker att vi alla ska göra allt vi vill och kan och älskar att göra för att vi ska kunna vara så glada som möjligt för att kunna må så bra som möjligt.

Jag vill även sprida kärlek såsom att tex påminna just dig om hur otroligt fin du är eller att du kan klara allt för det kan du. Jag vet att mycket kan kännas otroligt tufft ibland men jag vill bara säga att du kan klara allt. Jag menar det. Stay strong! Försök att göra det bästa av allt och låt inget någonsin trycka med dig, för du förtjänar det bästa. Skulle det vara något finns jag alltid här <3

Jag vill även skapa vackra och fina minnen. Minnen är ju så UNDERBARA. Att leva i stunden och ha "the time of your life" och sedan minnas det som ett fint minne kan ju vara något av det bästa. Tänk vad mycket minnen man kan skapa såsom sena sommarkvällar eller sand mellan tårna eller varför inte umgås med de som får dig att skratta så mycket att du till slut ligger på golvet med kramp i magen. Jag tycker iallafall att det låter fantastiskt och är väldigt exalterad över vad för minnen som kan skapas under 2018.

Mitt sista och största mål är att ÄLSKA MIG SJÄLV. Även att få dig att älska dig själv. Det är något jag egentligen i alla år har strävat efter att göra men ej har lyckats med. Det är en tuff kamp, att övervinna sitt dåliga självförtroende och skapa en bättre självkänsla och självförtroende dvs övervinna sina egna tankar och sin egna hjärna hah ja ganska svårt. Något som ocksp gör det svårt är hur samhället ser ut idag, som säger åt oss att vi inte duger som vi är utan vi ska vara si och så och ha så många kontakter och kunna så mycket osvosv. men jag är trött på detta. Så otroligt trött.. jag undrar vart världen tar vägen ibland.. MEN det är inte omöjligt att förändra, vi måste bara kämpa. Jag kommer göra allt i min makt för att kunna förändra samhället till det bättre och jag hoppas att du också gör det för att det behövs. För att vi ska kunna älska oss själva måste vi vara oss själva och stötta varandra men även acceptera varandra precis som vi är och inte försöka passa in i någon skev mall som samhället skapat. Vi måste älska oss själva för de vi är, här och nu. Det är svårt.. skitsvårt.. men tillsammans klarar vi det. Du är så jävla fin, bra och perfekt precis som du är. Du är så galet värdefull, tro aldrig något annat. Kram.

Så vad säger ni? Är ni med mig och gör detta året till förhoppningsvis det bästa hittils med mycket skratt och framgångar och då vi gör samhället till en bättre plats? För nu 2018, nu kör vi! <333

Likes

Comments