Live Blog Ställ dina frågor till Hockeykoppen
 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tjenare! Ursäkta för dålig uppdatering det senaste, något jag verkligen ska bli bättre med. Jag tänker idag prata om den bästa hockeydagen på veckan nämligen lördag. Hockeylördag står på programmet idag där Tommy Åström och grabbarna sänder hockey i sex timmar(15:30-21:30). Jag kommer självklart att följa dem i några timmar och framförallt så kommer jag att titta på Örebro - Frölunda som känns som en ganska oklar match även om Frölunda är på första plats men, har under de senare säsongerna haft svårt att vinna mot Örebro på bortaplan och därför tror jag att detta kan bli en öppen historia ikväll.

Kommer att ha ett lite koll även på Brynäs mot Skellefteå som har sitt andra raka möte ikväll (igår slutade det med seger för Skellefteå 2-3). Matchen igår spelades i Gavlerinken Arena och ikväll spelar de i Skellefteå Kraft Arena. De spelar ett så kallat back-to-back möte där man möter samma lag två dagar i rad först borta sedan hemma eller tvärtom.

Som ni säkert vet så är jag en göteborgare men vill ändå hylla Frölunda o Skellefteå som är just nu Sveriges bästa lag. Det skulle förvåna mig mycket om något annat lag skulle vinna serien än dessa två lagen. Frölunda o Skellefteå har enligt mig den bästa ishockeyn i Sverige och framförallt den roligaste hockeyn att kolla på. De spelar med press över hela banan, de pressar både i anfallszonen och i försvarszonen. Båda lagen har väldigt skickliga spelare som kan bryta mönster vid en jämn match. De har båda lagen väldigt bra målvakter, smarta o skickliga coacher och jag tippade inför säsongen att dessa lagen kommer mötas i en SM-Final till våren men det är ju långt till dess.

Varför andra lag inte hänger med Frölunda o Skellefteå är nog framförallt i farten då de inte hänger med när Frölunda o Skellefteå spelar med den enorma fart de spelar i. Jag blev inte ens chockad med tanke på de senaste säsongerna då både Frölunda o Skellefteå har slutat 1:a eller 2:a de (2 senaste säsongerna).

Nu ska jag snacka om kvällens matcher och tippa dem:

Luleå-Växjö

HK:s kommentar: Två lag som har börjat hitta formen igen där Luleå senast vann över Djurgården på Hovet och Växjö vann över Modo. Känns som en ganska jämn match på förhand men jag tror Växjös skicklighet avgör idag.

HK:s tips: 1-3 till Växjö

Modo - Rägle

HK:s kommentar: Två lag som förlorade sina senaste matcher och Rögle fick en rejäl känga av Niklas Wikegård senast när de inte stod upp mer än vad de gjorde senast när de spelade skånederby mot Malmö. Modo som har gjort om tränarstaben sedan några veckor tillbaka fick en jobbig förlust mot Växjö i torsdags med 3-2 i Vida Arena. Matchen känns också väldigt öppen med två lag som har en sämre formkurva.

HK:s tips: 2-3 till Rögle

Skellefteå - Brynäs

HK:s kommentar: Två bra lag som spelade redan igår där Skellefteå tog längsta strået och vann med 2-3 i Gävle. Spelar ikväll returen i Västerbotten och Skellefteå Kraft Arena. Tror de kommer bli en jämn match ikväll och det är faktiskt 2:an mot 4:an i tabellen och jag tror att Skellefteå vinner ikväll också.

HK:s tips: 4-2 till Skellefteå

Örebro - Frölunda

HK:s kommentar: Två olika lag som brukar oftast bli väldigt tuffa och jämna matcher. Frölunda leder serien med 2 poäng före Skellefteå och har bara förlorat 3 matcher under hela säsongen. Örebro kommer ifrån ett jobbigt läge då de har haft de lite tyngre de senaste även om de vann på straffar senast borta mot Karlskrona (3-4). De brukar vara jämna matcher men tror på att Frölundas form kommer att fortsätta och ikväll vinner man igen.

HK:s tips: 2-4 till Frölunda

Linköping - Karlskrona

HK:s kommentar: Två helt olika lag här, skulle förvåna mig mycket om Karlskrona ens skulle ta en poäng här då Linköping var ganska så bra senast mot Frölunda och även om Karlskrona fick en poäng efter strafförlusten senast mot Örebro så ska Linköping vinna ikväll. Linköping är i ganska bra form och Karlskrona i ingen vidare form och man är ju också jumbo i tabellen med sina ynka 9 poäng.

HK:s tips: 4-1 till Linköping

Hv71- Färjestad

HK:s kommentar: Spelade också match igår och där Hv71 vann i Karlstad med 2-4 och det känns som att Färjestad var mer på gång i början av serien men har tappat lite de senaste och tvärtom med Hv71 som knappt vann något i början men har verkligen börjat komma igång och börjar klättra lite i tabellen. Dessa matcherna brukar vara tajta och jämna så tror jag det blir ikväll också.

HK:s tips: 4-2 till Hv71

Malmö - Djurgården (Söndag den 29:e November)

HK:s kommentar: En jämn och tajt match kommer detta att bli och Malmö kom senast ifrån en vinst ifrån skånederbyt med Rögle och Djurgården förlorade hemma på Hovet med 1-2 mot Luleå. Tror vi får se en häftig fajt där det känns ganska öppet och jag tror Djurgården tar de längsta strået. Observera att denna matchen spelas imorgon söndag.

HK:s tips: 2-4 till Djurgården


Detta var dagens inlägg om eftermiddagens, kvällens och morgondagens fajter i SHL! (SHL = Svenska Hockeyligan)

//Hockeykoppen

Likes

Comments

Tjenare vänner! Idag så vill jag prata om att jag idag kommer att ta en paus med min mystory på snapchat.

De senaste fyra månaderna har varit lite upp o ner och jag har fått en del som driver med mig och en hel del hat eftersom vissa tycker det är okej att bete sig hur som helst mot personer har lite mer följare än andra. Jag är också en människa och även om inte vissa fattar det så är det väldigt sorgligt att folk över nätet kan bete sig hur som helst och attackera vem som helst.

Jag blir sjukt less på alla hatkommentarer även om man egentligen ska försöka ta de med en nypa salt så berör de mig lite för mycket ibland och de gillar jag inte.

Jag har över 1000 följare på min snapchat och jag är sjukt stolt över KS (Koppenshow) eftersom jag har många som bryr sig om mig och tycker det jag gör är grymt. Men ibland önskade man bara kunde få hatare att hålla käften och bara kunna leva sitt vanliga liv, vilket jag inte alltid kan när jag känner att vissa går över gränsen. Jag ser många youtubers som får massa hat och jag önskade att vi alla som har haters borde stötta varandra. Vi som har många följare är också människor som sagt och de är sjukt sorgligt att vissa inte fattar de

Men tillsammans ska vi göra allt för att vi ska kunna fortsätta att leva våra vanliga liv och kunna göra våran grej. Jag startade med KS för ett år sedan och kunde bara drömma om att få 1000 följare och jag är så sjukt tacksam över mina riktiga följare, ni som driver och ägnar eran tid till att hata får gärna gå någon annanstans, ingen tvingar er att följa KS.

Ni e bäst kära KS:are!!!

Tack för mig!

//Koppen

Likes

Comments

Tjenare! Ikväll spelas de sista åttondelsfinalerna i Champions Hockey League och där jag ikväll kommer att ha en extra koll på matchen mellan Frölunda och Litvinov (ifrån Tjeckien) i Frölundaborg (Göteborg). Litvinov vann första mötet för en vecka sedan med 2-1 och har just nu ena foten i en kvartsfinal i CHL. Men för oss som minns förra matchen i Frölundaborg för Frölunda så är det väldigt svårt att slå indianerna ifrån Göteborg. Den gången fixade Frölunda förlängning mot Ingolstadt och #81 Ryan Lasch dök fram och dribblade igenom försvaret och gjorde en backhand rakt upp i nättaket. Men ikväll får vi hoppas på att Frölunda kan fixa ett nytt avancemang på ett lite enklare sätt än de rysardramat som skedde då.

Ikväll tror jag Frölunda vinner med 3-1 och det ger ett nytt avancemang för Frölunda med ett slutresultat 4-3 mot Litvinov. Enligt Frölundas hemsida så verkar det inte heller i denna slutspelsmatchen bli någon publiksuccé utan vi får nog troligen vänta längre fram (om nu Frölunda går vidare i CHL).

Jag hoppas och tror CHL blir större efter varje år, för det är en rolig turnering utanför SHL och framförallt har man någonting att se framemot när det är landslagsuppehåll.

Övriga CHL-Matcher ikväll:

Hv71 - Espo Blues (1-3 fördel för Espoo Blues)

Kärpät - Sparta (2-4 fördel för Sparta)

Storhamar - TPS Åbo (3-4 fördel för TPS Åbo)

Lukko Rauma - Djurgårdens IF (2-1 fördel för Lukko Rauma)

Davos - Liberec (5-3 fördel för Davos)

Skellefteå AIK - Eisbären Berlin (5-2 fördel för Skellefteå AIK)

Luleå HF - Tappara (1-2 fördel för Tappara)


Detta var alltifrån mig och hoppas ni får en fortsatt trevlig Tisdag!

//Hockeykoppen


Likes

Comments

​Hej och välkomma till Hockeykoppen! Detta är mitt första inlägg på Nouw:s fantastiska bloggplattform där jag kommer skriva mycket om hockey (Menar du verklgen de, Koppen?) och lite allt möjligt. Jag kommer att försöka blogga så mycket jag kan och jag hoppas verkligen ni kommer gilla bloggen!

Varmt välkommna till Hockeykoppens blogg!

/Koppen

Likes

Comments