​Igår tömkörde jag Minette, var jätte länge sen sist då hon fått haft lite vintervila under vintern när det varit så halt och hårt i backen. Vi gick ett varv runt "byn" och sen fick hon jogga lite på banan, såg fin ut och lyssnade rätt bra.

Idag hade jag tänkt tömköra lite också men det vräkte ned regn här under fm och nu hinner jag inte då jag ska iväg på arbetsintervju och därefter jobba kvällspass. Men lika glad är nog hon för det (;

Vårat helvete till bil startade inte igår när jag skulle hem från jobbet, var helt slut och hade ont i magen och klockan var mycket, så toppen på det att bilfan inte startar! Nu är den på verkstan iaf och jag får låna mamsens bil till intervjun idag <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I måndags var jag och mamma iväg med våra ponnysar till tandläkaren :) Minette hade foderficka och var lite inflammerad där så hon fick metacam denna vecka. I övrigt hade hon fin mun med tanke på hennes ålder :) Både hon och Zingo har faktiskt lite underbett.

igår var det isgata men nu har det smällt så allt är LERIGT, men hellre det än isgata! Hoppas på att det inte blir minusgrader mer nu för nu vill jag börja tömköra på banan! Och Minette har fått sig en liten medryttare som rider ut på henne också :)​Sommarbild!

Likes

Comments

Hittade bilder från i somras och till och med jag fick längtan efter sommaren! (som annars tycker alla är jobbiga som klagar på vädret och årstiden haha)


​Blandat från europa-resan, ko-kursen och hemma med djuren!

Likes

Comments

Hände mycket förra året, äger nu min första helt egna häst, som blev Minette! Skaffade får och råttor! Tog examen och har fått en massa ny erfarenhet vad gäller arbete! Sålde lägenheten och flyttade ut på landet! Älskart! Dock väldigt kallt just nu (;

Tänk att i år kommer det hända ännu mer saker, jag bara hoppas allt går som det ska! Det är jobbigt när man själv inte kan bestämma allt i livet hehe!


​min älskade ponnytant, tänk att det var 10 år och 3 månader sen jag fick dig för första gången och nu har vi hängt ihop i över 7 år tillsammans! Och många fler hoppas jag att det blir!

Likes

Comments

​Är förkyld och försöker vila men det är inte så lätt när det kryper i kroppen, är fint väder och man vill pyssla med alla djuren! Var och myste med Minette i hagen en stund, så skönt att bara stå i solen och gosa in sig i hennes päls, perfekt för en hästallergiker ;) Nä, men faktiskt tycker jag inte att jag känner av min hästallergi så mycket, iaf inte när man är ute! skönt det, för jag kommer aldrig någonsin att ta bort hästarna från mitt liv :)

Hade råttorna i sängen och tittade på nyhetsmorgon imorse, så nu tvättar jag sängkläder...  ;D

Likes

Comments

Sen vi flyttade till stugan fram tills nu har vi bara haft internet på mobilerna och på något sätt vill inte min mobil publicera mina blogginlägg så nej, har inte skrivit på länge!

Mycket har hänt, och mycket händer :) Älskar att bo på landet igen och vill aldrig mera tillbaka till en lägenhet! Bland annat så har jag fått jobb, vi har skaffat 3 får(!) och min sambo har överlycklig köpt sig en bil :)

Fåren är gutefår som föddes i april i år, de är från rådsparken där jag jobbar extra ibland. Jätte tacksam att vi fick låna mark av våra nya grannar där de kan gå och beta ned. Det var dock inte särskilt lätt att få ned stolpar överallt eftersom det var mycket sten/berg.. Dessutom har vi ingen el i staketet utan endast fårstängsel (nät). Fårskallarna är väl medvetna om att det inte är el i staketet och stoppar gärna ut huvudet och pressar för att nå något gott på andra sidan.. :)


​En höstbild på Milou och Zingoalla från förra året!Hästig höstbild eller höstig hästbild ? (;

Likes

Comments

bakom tömmarna idag med, försöker hålla mig ifrån ridningen så lång tid jag kan så min rygg hinner bli så bra som möjligt :)
tog oss iaf en mysig tur runt kyrkan jag minette och oliwer. skönt att de slutade regna också!
imorgon ska jag till sjukgymnasten!


Likes

Comments

i söndags kväll provade vi släppa ihop minette med laban, stora hästen i stallet. till en början gick det bra men efter ett tag blev det halvkaos och laban jagade runt minette och ville inte sluta. minette är en sån som går undan och tar det lugnt bland andra hästar och laban verkade inte riktigt acceptera det utan blev då arg osv istället.
fick in dem och igår hade minette blivit svullen över mankammen samt 3 sår och lite svullnad på halsen :( jag får dåligt samvete, det är ju min uppgift att skydda henne, hon som är så snäll mot allt och alla :(
hoppas svullnaden gått ned idag, hjälper ju inte att tycka synd om henne men kan inte låta bli, min lilla ögonsten 💜 laban ligger inte på min favvolista för tillfället; )


Likes

Comments

I fredags fick Minette bli tömkörd, först tog vi en promenad och sen var vi i stallet och pysslade en stund innan jag tömkörde henne på banan. Hade 3 bommar som hon fick jobba över lite i trav och sen upphöjda i galopp. Hon kämpade på så bra men blev lite trött, har inte gått så mycket den här veckan.

Efteråt tog vi en tur runt sittesta, hade såklart sällskap av Oliwer hela tiden :)

Igår jobbade jag i parken, åkte sen direkt till MInette som fick vila men klickertränade henne i hagen. Gick bra och började med att lära in henne att sätta mulen mot ett lock och då klickar jag och ger godis :)


Likes

Comments