Michael Kors inspirert skerf

Dette skjerfet er så lekkert og trendy. Det strikkes i tykt garn, på pinne 8, så det er tykt varmt og godt, og veldig lettstrikket. Dette er et skjerf du enkelt strikker på en dag. Det er inspirert av stjernedesigneren Michael Kors, og er et meget billig alternativ til originalen, men likevel ser det ganske likt ut. Skjerfet kan lages både med og uten frynser, og det finnes utallige fargekombinasjoner.

Skjerfet er strikket i perlestrikk, som er en strikketeknikk, som ser mye vanskeligere ut enn den er. Perlestrikk består helt enkelt av rette og vrange masker. Det er altså det eneste du trenger å kunne, for å strikke slik som dette. Det som tar lengst tid på dette skjerfet er faktisk frynsene. Men, de kan du, som sagt droppe, dersom du ønsker det. Personlig syns jeg dette skjerfet er penest med frynser, men det er jo smak og behag.

SLIK STRIKKER DU:


Legg opp 23 masker på pinne 8 (skjerfet strikkes frem og tilbake, så du trenger ikke å bruke rundpinne). Her starter jeg også med en omgang rett. Strikk deretter en rett, en vrang. Hver omgang avsluttes med en vrang, og neste omgang startes med en rett, slik at den rette masken alltid treffer den vrange masken fra omgangen før (sørg derfor for at antallet masker ALLTID er oddetall 21,23,25,27 etc). Så lenge masketallet er oddetall, blir det rett så lenge du strikken en rett, en vrang hver omgang. Når du har oppnådd ønsket lengde på skjerfet, feller du av på vanlig måte.

SLIK LAGER DU FRYNSER

Klipp garntråder til ønsket lengde. Husk at de skal legges dobbelt gjennom skjerfet, så dersom du vil ha 30 cm frynser, må du klippe 60cm. Tre frynsene gjennom oppleggs og avfellingskanten på strikketøyet, knyt de sammen, og voila.. Skjerf ferdig.

Liker

Kommentarer