Fra KURA til trehytte

Jeg elsker KURA sengene fra IKEA. De kan brukes fra barnet er lite, til barnet blir stort. Sengen kan lett endres fra lav til høy seng, og brukes sengen som høy seng er det plass til leker under sengen. Den har også enormt mange ombyggingsmuligheter. Ett raskt søk på Pinterest gir deg altfor mye inspirasjon. Det var kanskje nettopp derfor, det tok enormt lang tid å bygge sengen til mellomstor, om til ei trehytte. Det krever jo også litt tid, energi og arbeidslyst å starte med ett såpass stort prosjekt. Så det tok dessverre altfor lang tid å starte. Heldigvis har mellomstor mye bedre tålmodighet enn det mammaen hans har.

Grunnet Korona hadde de aller fleste hjemmesommer i år, og med hjemmesommer kommer oppussingsprosjekter, både inne og ute. Og fordelen med å bo i et borettslag da, er jo at man kanskje kan gjenbruke noe noen andre ikke trenger lenger. I dette tilfellet et gjerde som ble rivd i sommer. Plankene passet akkurat på millimeteren, så der var jeg superheldig. Da var det bare å hive seg rundt, vaske med salmiak, pusse og vaske på nytt med kraftvask, for så å pusse nok en gang, før siste runde vask med varmt vann. Det tok sin herlige tid, men heldigvis hadde naboen en super pussemaskin, som gjorde selve pussejobben til en lek.

Da pussejobben var gjort, var det bare å rigge seg til på kjøkkenet, for å male. Det skulle jo bli ei trehytte, så jeg måtte leite litt etter de rette jungelfargene. Jeg er storfornøyd med resultatet. Fargene passer kjempegodt sammen, og det holdt med tre fargeprøver til 69,- stk for å få malt to strøk på begge sider av plankene. Malejobben var det gøyeste med hele prosjektet tror jeg. Men så elsker jeg å male også da. Det er så utrolig gøy å se hvilken stor forandring bare et par strøk med maling kan gjøre.

FARGEKODER:

Mørk grønn: Klar Grønn (FR1830)

Lys Grønn: Vårgrønn (FR1800)

Brun: Brent Leire (FR1340)

Da plankene var ferdig malt, satte jeg de opp mot sengen i den rekkefølgen jeg ville, før jeg skrudde de fast i sengeramma med små skruer. Ett lite tips jeg lærte av en god venn som hjalp meg, var å banke litt på skruespissen før du skrur den inn, da sprekker ikke treverket så lett. Kronen på verket ble wallstickeren av Indominus Rex fra Jurrasic World, og selvfølgelig security båndet, (som mellomstor selv fant på en byggeplass).

Mellomstor ble superfornøyd med senga si. Over senga henger det tre sengehimler av DENNE typen også fra IKEA, slik at det virkelig føles som å sove i et tre. Vel verdt alle timene jeg brukte på jobben.

Pris:

Seng: Gratis på finn.no (fullpris på IKEA 1599,-)

Sengehimmel: 99,- IKEA *3 297,-

Gjerde: Gratis fra en nabo

Vaskemiddel etc: 138,-

Maling: Fargeprøver 69*3 207,-

TILSAMMEN: 642,-

Jeg var superheldig som fikk såpass mye gratis. Men, likevel syns jeg at dette prosjektet er et bevis på at du kan få det både fint og stilig, uten at det trenger å koste skjorta.

#ikeahack #diy #diyoggjenbruk #oppussing #barnerom #barnerominspo #interiør #gutterom

Liker

Kommentarer

theresebraathen
theresebraathen,

Så utrolig kult, å så kreativ du er! Utrolig kul seng. Gjenbruk er virkelig helt fantastisk! 😊

nouw.com/theresebraathen