Finn Willy Lue

Eldste og jeg har nå sittet i karantene siden vi avla Koronatest på mandag. Sent søndag kveld fikk jeg nemlig vite at det var smitte i hennes klasse, og hun er dermed satt i karantene. Siden jeg har vært i nærheten av henne, så dro vi begge og testa oss på mandag, og ble dermed satt i karantene frem til prøveresultet kom. Vi testet begge negativt, så vi er heldigvis friske begge to, selvom eldste sin karantene varer i 7 dager til uansett.

Midt oppi alt dette fikk jeg en "hastebestilling" på ei lue. Kusina mi trengte nemlig denne lua allerede denne uka, så da måtte jeg bare hive meg over strikkepinnene, og strikke som en vind. Heldigvis var det ikke den aller vanskeligeste lua å strikke, heller den letteste. Men, det morsomste prosjektet jeg har hatt på lenge. Jeg hadde nemlig aldri i mitt liv tenkt på å strikke denne lua selv, hadde det ikke vært for denne bestillingen. Også fikk jeg jo en hel haug med ny inspirasjon, da det gikk opp for meg, at det finnes en haug av luer fra barnebøker og sånt, som jeg kan strikke fremover.

Slik strikker du lua. Du trenger to nøster, ett hvitt og ett rødt. Legg opp 120 masker i rød på rundpinne 4 - 4,5. Jeg starter stort sett alltid arbeidet med en omgang rett. Strikk deretter vrangbord (2r, 2vr) i 8 - 10 omganger. Bytt til hvitt garn og strikk glattstrikk til du har oppnådd ønsket lengde. Fell til luetopp slik: Strikk 10 masker rett, deretter 2 masker rett sammen, gjenta dette ut omgangen. Strikk en omgang uten felling. Strikk 9 masker rett, deretter 2 masker rett sammen, gjenta dette ut omgangen. Strikk en omgang uten felling. Strikk videre som dette, med en maske mindre mellom hver felleomgang. Jeg strikker stort sett de 5 første felleomgangene på rundpinnen, før jeg legger arbeidet over på strømpepinner, når det gjenstår 60 masker (15 masker på hver strømpepinne).

Fremgangsmåte på dusk kommer i ett senere innlegg.

#strikkedilla #hobbystrikker #strikketøy #hobby

Liker

Kommentarer