Header

Ja, eftersom att det just nu inte händer sådär jättemycket på träningsfronten osv så bjuder jag på några favoritbilder från förra året på min fina prins <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Igår blev det lite longering och sedan lite barbackaridning. I slutet testade jag att styra genom att lägga an tyglarna endast och lite vikt osv men det får vi träna vidare på hehe ;)

Idag fick han skrota i hagen, hans favoritsyssla ;) Och när jag tog in dom på kvällen fick jag syn på något under magen på grabben... Han har fått sår redan :/
Dock bara ytligt men ändå.. Gör lite ont i mattehjärtat för minsta lilla ju <3

Så fick tvätta rent och spraya på lite blåspray :) Hoppas det försvinner snabbt! På ett vis är det ju lite bra att inte ha någon sadel för tillfället, då blir inte ridabstinensen lika jobbig ^^

För han har lite "bulor" och så längs hela magen, precis där sadelgjorden ska ligga... Dock bara två sår. Men får hoppas det försvinner snabbt som sagt!

Blir det fint väder imorgon också så får han ha flugtäcket på.. Det skyddar iaf såren.

Bjuder på några bilder från igår <3

Likes

Comments

Fast det har bara vart typ en dag med grått och trist väder haha. Men skönt med sol!

Får bli lite longering samt lite träning på tygeltag eller vad man ska säga.. Ska börja träna på att svänga på westernvis ;)
Han svänger vänster om jag lägger an vänster tygel och ah, det blir ju lite fel hehe.
Sen ska jag även prova lite i repgrimma med tyglarna under i öglan där man fäster ledrepet ^^,

Lite blandat, men då slipper han också att bli uttråkad och distraherad av annat :P
Kan nog också bli lite träning med att gå på presenning.. Vi får se :)

Vad ska ni hitta på idag och vad har ni för väder hos er? :)

Likes

Comments

Har bara några saker kvar nu! Vill gärna bli av med det och är väldigt intresserad utav byte mot westerngrejer om intresse finns :)

• Brun allround mot dressyr, 16.5" M
Normalt slitage (ytligt) och bra skick. Mycket bekväm sadel! 800:-

• Svart syntetsadel (dressyr) av märket Elite, 17.5" N
Bekväm och lättskött. Finns ytliga skavanker på kåpor/säte men fungerar utan problem. 400:-

• Grönt dressyrschabrak, Hansbo, Full
Väldigt fint skick! 50:-

• Vinrött allroundschabrak, Börjes, Full
Bra begagnat skick. Helt och fint. 50:-

• Grått allroundschabrak, Full
Bra begagnat skick förutom en liten skada i passpoalen på ena sidan. 30:-

• Beige/Svart allroundschabrak, Full
Fint skick, knappt använt. 50:-

• Rutigt allroundschabrak, Full
Fleecematerial, trasigt invändigt i ena kanten baktill annars i fint skick. 30:-

• Tredelat tränsbett, 13.5
Bra skick. 50:-

• Showmaster benskydd, M
Bra skick, liten reva på ena skyddet. 50:-

• Svarta elastiska ridbandage, Hansbo
Bra skick dock ej rengjorda. 50:-

• Svart pannband, Hansbo, Full
Använt 1-2ggr, nyskick. 35:-

• Brun supergriptygel, Full
Nyskick, knappt använda. 50:-

Är ni intresserade av något så släng iväg ett mejl till emmaline@live.se! :)

Likes

Comments

Skulle uppskatta tips på hur bloggen kan bli aktiv och intressantare! För ibland så är inte alltid fantasin sådär jättebra ;)

• Vad ska jag skriva om?
• Vad ska jag ta upp?
• Vad vill ni se för bilder?

Ja, ös på med förslag :D

Likes

Comments

Ja, idag blev det cykel till stallet på morgonen ;) Totalt ca 1.3 mil! Skönt att röra på sig, dock hade jag motvind hela vägen dit haha. Så tog 10min längre än på hemvägen.

Och i stallet blev det fodring av kraftfoder, lägga ut hö i hagen, på med täcken på hästarna, ut med hästarna, byta vatten, frukost och till sist mocka och fixa i stallet :)

Men det blir stallet igen sen ikväll! Pyssla om långöra, han ska även få röra lite på sig efter några latdagar ;)

Vad ska ni hitta på idag? :)

Likes

Comments

Det har varit väldigt tyst här ett tag men det har funnits anledning till det (som jag ännu inte vill ta upp här..) men nu tänkte jag bryta den tystnaden med något som snurrat i mitt huvud ett tag...

Jag är med i några olika ridtravargrupper på FB och det är kul att se andras utveckling ihop med deras fina hästar! Man blir själv glad när det går bra för andra, helt klart.

Men det senaste har det eskalerat angående en ganska så taskig attityd tycker jag, vilket är otroligt tråkigt då sådana här grupper är roligt och nyttigt att ha. Inte bara för gemenskapen för oss med "gamla travare" utan också för att det är skönt att få tips och råd från såna som kanske har samma problem osv. Men är det verkligen så kul när inte alla kan bete sig trevligt..?

Har man redan dåligt självförtroende så kan ett ynka litet ord rasera allt. Alla är inte såpass tuffa och kan ta precis all kritik, speciellt inte när den ges med en taskig och "aggressiv" ton.

Innan man ger kritik tycker jag att man kan tänka en extra gång och försöka framföra den med en positiv och snäll ton, ifall personen som ska få den kanske missuppfattar eller inte tar det så bra.
Sen kan man faktiskt använda en glad smiley så att man visar att det inte är elakt eller så..

I de flesta grupper finns det som regel att vill man inte ha kritik osv ska man skriva detta i sitt inlägg.. Men ska det verkligen behövas?! Ska man behöva säga det extra tydligt att man ej vill ha negativa kommentarer och hård kritik?
Då känns det liksom som att det är ok att kasta ur sig ord med vilken attityd och ton man vill om TS inte skrivit "ingen kritik" eller liknande.. :/

Dom flesta som är med i dessa grupper är vuxna men det finns också yngre, och vare sig man vill eller inte så ser vissa yngre upp till de större och då tycker jag man kan visa lite hyfs och vara trevlig! Annars är det absolut inte svårt att scrolla förbi och inte bry sig. Svårare än så är det inte!

Och det finns många som blir irriterade eller arga om någon skriver ett såkallat "gnäll-inlägg" när den känner att den blivit otrevligt bemött eller påhoppad, varför är det så illa? Det är ju pga att bemötandet inte alltid är så himla trevligt och att man då blir ledsen / upprörd. Får man inte säga det då? Eller ska man bara knipa ihop och låtsas som att det är ok att bete sig så mot en annan?

Och till sist, att vuxna personer tjafsar och snackar illa om TS öppet bland kommentarerna när TS ej svarar på kommentarer, vad är det för stil?!
Skicka pm istället och prata med administratören istället, inte kasta ur sig vad som helst helt öppet!

Då är ni lika illa. Och det är väl inte så konstigt att en person blir "aggressiv" och hugger tillbaka när den får en massa negativa kommentarer osv, man bemöter oftast andra som man själv blir bemött.
Blir en person arg och stänger ute all kritik / alla ord då blir det ju såklart inte bättre om man då fortsätter att hacka och göra ilskna påhopp! Eller hur?

Många slutar lägga upp och dela med sig bilder och videosnuttar bara för att det finns dom som är elaka / taskiga och inte kan bete sig..

Nej, jag tycker att alla ska tänka efter lite hur attityden är och vad man slänger ur sig. För ni som klagar på att andra klagar, ni är tyvärr inte ett dugg bättre själva :/

Det är enkelt att vara trevlig och ge kritik / kommentarer på ett positivt sätt, även om man är irriterad eller stör sig på något. Annars kan ni lika gärna bara scrolla förbi och lägga energi på viktigare saker :)

Jag själv ska gå ur dessa grupper och satsa på bloggen samt instagrammen istället. Orkar inte längre med den dåliga atmosfären som faktiskt är nu.
Men blir det bättring och atmosfären samt attityden bland medlemmarna så kanske jag kommer tillbaka! Vem vet..

Jag har själv inte delat med mig sådär jättemycket men mer blir det inte heller som sagt, jag drar mig ur.

Till er som orkade lägga ner lite tid på att läsa hela det långa inlägget, tack!

Lämna gärna era åsikter och tankar om det i kommentarsfältet innan ni går :)
Dock kommer jag inte godkänna elaka eller otrevliga kommentarer, för på min blogg är det jag som bestämmer och här ska det bara vara positivt och bra atmosfär!

Ska imorgon fixa lite olika inlägg samt uppdatera bloppisen då jag fått sålt/bytt en del saker nu och bara har lite kvar :)

Sen kommer jag även att skapa en ny köp/sälj/byt sida på FB för oss i Dalsland då jag ej längre kunde vara med i en värmlandsgrupp.. Så håll koll!
(Namnet kommer förmodligen bli Annonstorg inom häst i Dalsland)

Hoppas alla haft en trevlig dag och får en bra söndag! Vi hörs imorgon :)
För nu måste denna tjej försöka somna och komma upp i tid, det blir cykeln till stallet till morgonen ^^,

Likes

Comments

Jag håller på att klura på ett inlägg som förmodligen kommer bli jobbigt långt men känner att jag behöver få ur mig lite tankar och funderingar / åsikter..!

Kommer nog upp under kvällen imorgon eller på fredag nån gång :)

Men idag har Castro bara fått njuta av det underbara vädret som vart! Bara fått vara häst med andra ord :')
Och det verkade vara uppskattat, verkade helnöjd vid insläpp ♡

Fast det blev ju lite senare kväll i stallet än planerat men vad gör det?! Att vara själv därute på kvällarna är verkligen som balsam för själen, underbart!

Likes

Comments

Usch vad jag avskyr mig själv ibland! Castro slapp undan motion igår igen.... Det är tur att han ej är igång såpass att han har ont av att bara gå i hagen ;)

Men idag måste jag motionera honom! Men vet inte riktigt vad jag ska hitta på... Det får funderas på det.

Vad ska ni hitta idag med era fyrbenta pälsklingar?

Likes

Comments