dagligen, resor

För ungefär två år sedan träffade jag en tjej på twitter, V, som jag började prata med dagligen. Vi träffades dagen efter 1D's konsert i Stockholm i juni 2014 och efter det har vi pratat om att ses igen. Vi bokade en resa till Helsingfors (jag flög från Sverige och hon tog tåget från sin hemstad i Finland) och bodde på vandrarhem i fem dagar (fyra nätter).

Torsdagen den 13 Augusti satt jag mig på flyget till Helsingfors och mötte V igen. Efter 14 månader.

Många människor tror att det inte är möjligt att vara bästa vänner om man har träffats online, men jag kan ärligt säga att V är min bästa vän. Hon vet mer om mig än någon annan gör och jag kan prata med henne om absolut allt. Självklart är det tufft, svårt och ledsamt att vi bor över 100 mil ifrån varandra och inte kan ses när vi vill. Vi kan inte bara skicka iväg ett sms eller ringa varandra och fråga om vi ska ses om 10 minuter. Det går inte. Och det är ledsamt. Men vi pratar ofta, väldigt ofta och jag är väldigt glad över att ha henne som vän.

Iallafall..
På fredagen gick vi till en tatueringsstudio. Jag hade kollat upp tidigare att många studios körde med drop in tider under fredagar & jag ville göra en tatuering som minne av just den här resan, men när vi kom fram till studion visade det sig att dom ville ha €80 för ett litet ord på ankeln?? Jag sa tack och hej på en gång och istället så gick vi och drack kaffe innan vi tog båten ut till djurparken.

Jag kunde självklart inte hålla mig ifrån att jämföra med Stockholm's Skansen, och egentligen är det nog ingen skillnad. Men det kändes mer spännande och roligare, just bara för att jag aldrig har varit där. Allt var nytt.

När vi kom tillbaka in till stan gick vi förbi systemet och köpte 8% cider o kaffe/chokladlikör, köpte med oss pizza och gick till en park och åt, snackade sjukt mycket olika minnen och berättade historier osv.

På lördagen tog vi en promenad ut till Linnanmäki och åkte så gott som alla karuseller som fanns och som vi hann med innan stängning. Åkte någon sjukt äcklig karusell som var waaaay värre än Insane på grönan och jag trodde på riktigt att jag skulle dö. Skrek huvudet av mig första 15 sekunderna, sen var jag knäpptyst och V berättade efteråt att hon fick lov att kolla så att jag fortfarande andades efter att jag slutat skrika. Haha, aldrig mer!

På söndagen vaknade vi efter lunch, gick till macken som låg bakom vandrarhemmet och köpte kaffe innan vi begav oss ut på lite sightseeing. Gick till en flea market, två olika parker, ett museum och vandrade runt Helsingfors gator.

På kvällen drog vi oss ut till området där Helsinki Flow Festival höll till. Vi hade inga armband för att komma in på området men vi satte oss ner på en stor sten utanför stängslet, tog fram våra cidrar och lyssnade på Tove Lo och Florence & The Machine. Det här är på riktigt något av det bästa jag gjort i mitt liv.

Man hörde alldeles lagom mycket och lagom bra. Runt oss gick/cyklade folk fram o tillbaka medan vi stod och dansade och sjöng med till Talking Body, Stay High och Florence's alla hits. Alltså???

Lyssna bara!

Magiskt.

Florence avslutade kvällen så efter hennes sista låt började vi gå tillbaka till vandrarhemmet igen och gick direkt och la oss för dagen efter, måndag morgon, var det dags att checka ut. Vi gick och tog en sista fika tillsammans innan vi tog tåget ut till flygplatsen och det var dags att säga hejdå.

Jag gick genom gaten för att ta flyget hem och V tog tåget tillbaka till centrum igen. Väldigt bittersweet moment. Saknade henne så fort vi hade kramats och gått skilda vägar.

Nu, ca tre månader senare, ser jag tillbaka på den här resan som en av de roligaste, mest händelserika och minnesvärda resorna jag gjort och jag kan knappt vänta tills vi planerar nästa resa. Förhoppningsvis kan V komma till Sverige, möjligtvis hem till min hemstad, eller också att jag åker till hennes hemstad.

Hoppas och vill.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments