Måndagsångest eller vardagsångest?

Hur har ni haft det idag?

Många har måndagsångest. Jag vet inte om det var just det som slog ner mig idag (men varför?) eller om det var ngt annat. Jag mådde hyfsat bra fram till 13-13.30 sen blev jag matt och yr. Förstod direkt att det var ångesten som var och hälsade på. När jag får panikångest så får jag antingen svimningskänsla med matthet och yrsel eller så simulerar kroppen en mindre hjärtinfarkt, eller iallafall symptomen på en. Den här gången var det alltså det förstnämnda och det var så min ångest först yttrade sig 2011, när jag inte visste vad det var. De senaste månaderna när jag känt av panikattackerna och ångesten så har det inte alls varit på omfattande och jag har kunnat ta mig ur innan det eskalerat. Men idag gick det inte. Troligtvis eftersom jag inte kunde sätta fingret på exakt vad som var orsaken (fast det är ju ganska många de där orsakerna...).

Att ta hand om barnen och hemmet när man knappt kan gå rakt som det snurrar i huvudet är inget kul eller lätt alls. När man känner att man måste hålla sig i väggen när man sitter på toalettstolen för att det blir en karusell i huvudet.. himla trevligt.

Hjärtat tog barnen efter jobb och åkte hem till sina föräldrar en runda och jag fick en strikt order om att inte peta på något här hemma medan dom var borta (fast det hade verkligen behövts!). Jag la mig i sängen och satte igång en film och när de kom hem 2 timmar senare var iallafall den extrema yrseln bättre. Nu är jag mest matt och trött, orkelös.

Imorgon är det skola och förskola för de stora, och när bebis sover ska jag tappa upp ett bad och bara ligga där. Chilla.

Det värsta med ångesten är att den skapar ångest. När jag mår såhär så blir barnen prio ett och hemmet kommer långt efter, och det skapar ju ett osunt mående det med. Ond cirkel! Men jag är snart på benen igen :)


Gillar

Kommentarer

Jesslifedaybyday
Jesslifedaybyday,
Usch va jobbigt med panikångesten 😔 Jag har oxå yrsel , svaghetskänsla /svimkänsla som paniksymtom 😔 Hoppas morgondagen blir bättre för dig 💖
nouw.com/jesslifedaybyday
Jenniferofhbg
Jenniferofhbg,
Jag brukar ha söndagsångest 😟
nouw.com/jenniferofhbg
Clauclau
Clauclau,
Fin blogg du har, ta gärna en titt i min med 😘 Följa varann?? Utöver det så önskar jag dig en riktigt underbar tisdag. Kram ❤️
nouw.com/clauclau