Home at last.

Ja igår fick jag äntligen komma hem! Både skönt och inte… på avdelningen är det ju lixom bara att trycka på larmknappen så kommer det en vitklädd figur inom en kvart och frågar vad som står på.. här hemma är jag ganska mycket ensam när mina älsklingar är iväg på kalas och dylikt.
När jag lämnade avdelningen igår och fick ett förband över “hålet” på ryggen där slangen suttit så frågade jag vad jag skulle göra om det skulle börja läcka igen.. men fick bara svaret “det gör det inte”. Och när jag frågade vad jag skulle göra om jag skulle få så ont att panodil/alvedon inte hjälper.. så fick jag svaret “du ska inte få så ont”.. yeeeee right!

När vi kom hem så dumpade hjärtat av mig för att sen köra och hämta hem barnen, så var dom hemma lite mer än en timme för att sedan köra vidare.. jag passade på att vila och sova, och märkte att det hade läckt på ryggen. Både blod och gult gojs. Det som inte skulle läcka!
Kvällen passerade och jag tog mina alvedon var sjätte timme för att lindra lite. När vi kröp till kojs så hade jag inte tagit och hjärtat gick och hämtade till mig. Låg och vände och vred på mig och kände att smärtan bara ökade och ökade. Fick en morfintablett, hjälpte ingenting. Tog en diklofenak.. hjälpte ingenting. Hjärtat hade vid det här laget somnat om och jag gick ut och satte mig i soffan. Gjorde så in i bomben ont att jag satt och tjöt, så hjärtat vaknade och satte sig hos mig. Bestämde mej för att ta en spasmofen också och sen la jag mig i sängen och andades låååångsamt. Ble tillsagd på sjukhuset att jag har lätt för att panikandas, och då tar det tydligen längre tid för smärtstillade att börja verka. Så jag andades.. och efter ungefär en halvtimme var smärtan helt borta. Tro fan det egentligen med alla dom tabletterna :P
Men tycker inte om att dom sagt att det INTE ska läcka och jag INTE ska få ont. Antar att det står så i deras böcker, men jag går inte enligt regelverket.. jag fungerar inte så. Hade inte feber när blindtarmen var rutten och höll på å ta kål på mig, hade inte feber när jag hade körtelfeber.. jag brukar gå tvärt emot sånt.. men får jag få ont igen får jag nock ringa in iallafall.. vet bara inte vart med tanke på att avdelningen är stängd under helgen?

Men idag känns det bättre! Vaknade vid 8 av glada pigga barn, fick två alvedon och låg kvar en stund. Mått ganska illa men tror det beror på bårde smärtan och alla piller. Har inte alls så ont idag, och känner mej både piggare och starkare :) Känns bra!

Så, en sten ute och borta och kroppen ska återhämta sej, sen ska jag tillbaka för röntgen om en 6 veckor och därefter blir det teletid med läkaren. Och någongång där i mellan hoppas jag ju att jag får veta vad som ska hända med stenen jag har i andra njuren. Hoppas bara jag slipper ha ont av den!

Nu ska jag lägga mej ett slag innan pluttarna kommer hem från kalaset! Så fina dom var :)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229