För den som vill hjälpa ❤

Idag är det tre veckor sen våra liv vändes upp och ner. Tre veckor sen vårt hem brann, och försvann.

Ja, huset står ju kvar som många säkert sett, men det går inte att bo i förrän det är reparerat vilket kommer ta minst ett år, och allt vi ägde är utdömt och förstört.

Vi har fått otroligt mycket hjälp av våra föräldrar, syskon m. respektive, vänner, familj, släkt, grannar. Otroligt mycket!

Fortfarande är det många som frågar om vi behöver något. Vet ni hur svårt det är att svara på den frågan när man förlorat precis allt? Vi har inte bara förlorat våra saker och kläder, vi har förlorat minnen, trygghet, kärlek, en fast punkt, ett hem.

Vi vet ännu inte hur mycket vi kommer få ut på försäkringen, och vi vet inte när eftersom vi knappt börjat med listorna. En del har vi fått ut för att köpa möbler, kläder, ja det viktigaste. Vår ekonomi är, och har inte varit den bästa. Maten vi hade i kyl, frys & skafferi gick förlorad. Blöjor, bebismat, mediciner, hygienartiklar, kattmat etc etc etc.. allt.

I en familj på fem personer (och en katt) blir det en hel del utgifter, varje måndag, varje vecka, varje dag. Man försöker prioritera för att överleva. Man fattar beslut efter beslut om i vilken ordning allt ska ske.

Jag är just nu sjukskriven, får kuratorshjälp i hopp om att undvika att gå in i väggen igen, och ja.. den som varit där vet hur extrastressigt och ångestladdat det kan bli när en sjukskrivning ska beslutas av inte bara läkare, utan även försäkringskassan. I väntan på beslutet står jag också utan pengar, inkomst. Det är det vi behöver allra minst just nu, pengaproblem. A jobbar på, men tar ledigt lite då och då från jobb för att hjälpa mig med barnen när jag har inbokade besök hos läkare och så, så han förlorar ju inkomst också.

Hela tiden finns det saker som måste inhandlas, som fattas. Barnen har en säng, vars en byrå och några lådor med leksaker. Thats it. De behöver känna sig mer hemma, och slippa ha leksakerna i lådor. Fler möbler behöver inhandlas.
Mer basvaror till skafferiet behöver inhandlas. Mer kläder efter väder behöver inhandlas. Skor behöver handlas in till alla fem. Ja ni förstår säkert, det är mycket.


Det är inte ofta jag ber om hjälp, men jag gör det nu. För det behövs.
Inget tvång, inga måsten, vill du hjälpa, kan du hjälpa, så tackar vi så mycket för det.

Jag tänkte mig såhär att man kan få swisha mig på 0762098530
eller föra över till mitt konto hos Swedbank, 8059-8, 393023112-5 om man vill bidra med en slant.
Om det så blir möbler till barnen, smink till mig, en pizzakväll när vi inte har orken att ställa oss vid spisen, ett biobesök för barnen, en blomma i fönstret. Många bäckar små ❤
Vill man skicka en godispåse till barnen kan man få göra det med!
Barnen Olsson
Bokelundagatan 5A
28040 Skånes FagerhultGillar