Dag 3 i Lund

Nu har vi vatt i Lund sen strax över 4 idag. Känns mer och mer nervöst.. prinsessan ska ju för bövelen opereras imorgon!

Det som hänt idag är inte mkt egentligen. När vi kom upp till avdelningen fick vi gå in på rummet tills kirurgen Jens hämtade oss så satte vi oss i ett rum och pratade, och Alicia var med och sprallade och pratade hon med :P
Vi fick mer info om hjärtfelet och operationen.
Nu ska jag försöka förklara lite mer så ni kanske fattar.. själv hr jag inte fattat exakt hur det ser ut.. men börjar väl gå in..
På den här bilden så är det RÖDA kammarna.
Det GRÖNA är så klaffarna SKA se ut.
Det BLÅA är så Alicias klaffar SER ut.
Och det gula är att kammarväggarna saknas.. hmm.. detta är verkligen inte lätt att förklara.. men hålen jag har pratat om innan är just där det gula är.. som ni ser på det röda under är det så det SKA se ut.. men Alicia saknar de väggarna.
Sen är där en bit av förmaksväggen som saknas med.. så det är enkelt sagt ett stort hål och sen är klaffarna missbildade.
Här kommer en bild på klaffarna.
Bild 1 är så klaffarna SKA se ut
Bild två är Alicias klaffar..
Bild 3 är så det förhoppningsvis ser ut efter operationen.

Operationen blir en öppen hjärtkirurgi och dom kommer att stanna hennes hjärta och istället använda en hjärt och lungmaskin så dom kan jobba med hjärtat i lugn och ro.
Vi fick veta att det finns en nerv, det är den som får hjärtat att pumpa.. och den ska tydligen vara omöjlig att se med blotta ögat, alltså finns det en risk att den skadas. Risken var låg, 0.3.. men den finns. Skadas nerven behövs pacemaker permanent för resten av livet.. men det är inget vi hänger upp oss på.

Operationen startar vid 8 imorgon bitti och "ska" va klar mellan 13-15 tiden. Alicia kommer att sova tills dagen efter och kommer ha en massa slangar inkopplade, bland annat två dräneringsslangar i magen, sond, och en massa annat för att kolla hur hon mår.

Vi fick hjälp av en sköterska med att bada henne i sånt medel som ska döda bakterier, coh hon ska badas imorgon bitti 06.30 med. Vi kommer nog ställa klockan på 05.30 så vi hinner vaka till lite.. om vi kommer sova alls.
Alicia ska ha mat nu vid 23, och sen sista målet vid 02 och sen ska hon fasta. Hoppas hon sover inatt och inte vill äta!!

Vi bor alla tre på patienthotellet nu. Har sett en massa pyttesmå bebisar idag eftersom BB ligger här med :)
Efter op kommer Alicia att va på BIVA och jag o anders kommer att sova här på hotellet, sen när hon är så pass pigg så hon får komma upp på avdelningen så får jag o anders sova båda två hos henne de två första dygnen, sen är det bara en av oss, och den andra får vara på hotellet. Men då kan man ju köra varannan natt var så hinner den ena samla krafter med.

Nehej, nu orkar jag inte skriva mer. Mamma o pappa kommer imorron bitti :) Hoppas ni blev lite klokare... är inte alls lätt att förklara..!!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229