Barnkardiologen.

Vi lämnade lilleman på förskolan imorse innan vi åkte vidare mot staden och sjukhuset. Blev lite tokigt när vi kom dit eftersom dom har ett nytt system med att anmäla sig på två ställen och få streckkoder och grejer, men tillslut blev allt rätt och sköterskan E kom och hämtade oss. Himla kul att ha samma sköterska som vi haft från första dagen, E var den som såg till att vi fick ett rum på avdelningen och kände oss i trygga händer för sex år sen när Alicia var så sjuk. Samma med kardiologen Dr R, han har också varit där från början.
Alicia fick börja med att väga och mäta sig. 27 kilo och 130cm. Sen blev det saturation, blodtryck och ekg.
Dr R och en läkarstudent kom in och laddade på hjärtat och läste av ekg-remsan. Vi pratade lite och Alicia fick berätta hur hon mår och vad hon känner, vilket Dr R tog på största allvar. Nästa anhalt blev rummet för ultraljud. En glass och film så låg Alicia relativt stilla.
Läckaget är kvar, kanske något större än innan men knappt märkbart egentligen. Ena klaffen var något förstorad, men inom gränserna. Turbulensen vid aortan var kvar och det syntes tydligt den här gången att det läcker lite där. Men, ändå säger Dr R att det är oförändrat och ser bra ut. De små saker han hittade finns med i anteckningarna men det är inget att lägga vikt vid nu. Han kunde inte hitta någon förklaring till det Alicia känner, men ville ändå hjälpa henne att känna sig trygg med att hjärtat mår bra så om någon månad ska ett arbetsekg göras under ett dygn för att se om det händer något onormalt. Men precis som vi tror, så trodde han att det helt enkelt är så att Alicia tänker mycket, är medveten om sitt hjärtfel och har börjat känna hur hjärtat bultar hårt när hon anstränger sig och blir då rädd.
Skulle hon klaga väldigt mycket mer på ont i hjärtat skulle vi höra av oss. Skulle hon börja må dåligt, skulle vi höra av oss..  Annars slipper vi besök på 1,5 år

Gillar