Barnkalas ?

Som ni säkert läst och märkt så var det barnkalas hos oss i lördags. Inbjudningskorten landade i brevlådorna för några veckor sen och vi fick höra att det var förväntansfulla gäster som gärna ville komma.
Tror ni att Alicia var förväntansfull? Hon räknade dagarna, timmarna, minuterna. Ja säkert sekunderna också!

Vi började att fixa med pyntet på fredag kväll. Jag har aldrig satt ihop en pompom innan, så det var lite av en utmaning. Men det blev jättefint!

Temat blev som synes My little Pony och vi försökte hålla allt pynt i samma färgskala. Grönt, blått och rosa. Skedarna var av guld, sugrören var randiga pappsugrör, tallrikar, servetter och glas med MLP och ballonger, serpentiner, vimplar och pompoms i rosa, grönt och blått.

Älskade ballongerna som är blommor. Alicia kom på idén att sätta grönt snöre, så blev det en stjälk. Vi satte dubbelhäftande tejp på baksidan och satte sen fast på väggarna.

Alicia var med och dukade, hällde upp godis och tillbehör till glass och fixade. Även om jag ville ha det på ett visst sätt så var det ju faktiskt hennes kalas så lite fick hon bestämma själv. Allt var klart en timme innan gästerna skulle komma och då satte sig den blivande 6-åringen vid bordet och bara väntade. Ungefär var tredje minut frågade hon vad klockan var haha.

Godispåsarna fyllde vi med lite allt möjligt som vi hoppades skulle falla barnen i smaken. Den här gången ville inte Alicia ha fiskedamm så vi bestämde att barnen skulle få sina godispåsar vid hemgång vilket fungerade bra!

När alla barn kommit så lekte vi snurra flaskan med en glasflaska som jag och Alicia klätt i papper och sen målat med guldfärg. Barnet som flaskan pekade på fick välja en av lapparna som jag hade och göra det som stod där. Vet ni hur det låter när 8 barn ska härma ett djur på bondgården? Haha, det var ganska kul!

Sen lekte vi dans-stop innan det blev fika. Kidsen åt så det nästan sprutade glass ur öronen på dem

Lite lek till innan föräldrar kom för att hämta sina socker-höga barn och vi satte oss för att andas lite. Två timmar, men kändes som tio! Men precis lagom!

Alicia var supernöjd med kalaset och var lycklig över hur fint vi gjort hemma. Vi bor ganska trångt och hade inte möjlighet att varken bjuda hur många barn som helst eller hyra lokal. Tror det blir ganska lagom för en grupp 6-åringar att va 6-10 stycken för att det inte ska urarta.

Och ja, presenterna som födelsedagsbarnet fick av sina kompisar! Så himla jättefint! Loombands, dockor, pennor, målarböcker, lego, godis, hopprep m.m. Hon var mer än nöjd!

Ska ni ha kalas, fest, dop eller någon annan tillställning så vill jag verkligen slå ett slag för Kalasapan! De har mycket produkter till superbra priser, snabb frakt och verkligen jättefina grejer!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229