Header

Ja nu var det helg igen! Och nästa helg är det påsk.. kommer vi sitta med en pyttebebis i famnen då eller det dröjer ett par månader till? ;) Långfredagen är vi bjudna till mapa, återstå att se om vi kommer haha :D Alicias fastrar E & L har varit här idag och fått på sommardäck på sina bilar, och lekt med Alicia och som tack bjöd dom oss på frallor =) Jag som mår som en korv har legat i soffan och sovit bort nästan hela besöket ^^ Inte lätt att vara höggravid och förkyld inte! Hade lätt kunnat sova ett par timmar till... Vecka 40 idag, herrejisses! 6 dagar kvar till BF. Det känns ;) Slänger nog in nårra bilder ikväll!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Bäbis är beräknad till 6 april 2012 » Jag är gravid i vecka 39+0 » Jag har varit gravid i 273 dagar » Jag har 6 dagar till förlossningen » Jag har klarat av 98% av graviditeten » Bebisen väger c:a 3462 gram » Bebisen är c:a 51,1 cm » Stjärntecken: Väduren

Gravid vecka 40

Barnet

Nu är barnet helt utvecklat och redo att komma ut vilken sekund som helst. Trots detta kan barnet stanna kvar i två veckor till. De flesta barn föds på natten. Barnet kan väga allt mellan 2,5 och 4,5 kilo och vara 46-55 centimeter långt. Nu är det trångt därinne.

Mamma

Har barnet inte kommit än? Känns det frustrerande? Ta det lugnt. Även om det känns omöjligt, försök fokusera på något annat än förlossningsdatumet. En graviditet varar allt från 37 veckor+0 dagar till 41 veckor + 6 dagar. Passa på att vila och äta mycket kolhydrater innan förlossningen så kommer du att orka bättre. Sov, sov, sov eller vila om du inte kan sova! Du behöver alla krafter. Under det aktiva skedet av förlossningen gör du av med lika mycket kalorier som en maratonlöpare gör av med varje timme. Dessutom kanske du kommer att vara vaken i ett dygn kring förlossningen.

Likes

Comments

Precis efter att hjärtat kommit hem innan så knackade det på dörren, och där stod mapa med en låda (flak?) penséer som vi fick :) Alicia blev eld och lågor och ville plantera med det samma men det får vänta tills imorgon eftersom dom åkte till Öa nu och jag ska sova. Orkade inte följa med, är så slutkörd i kroppen så jag bara vill lägga mej ner och storgråta.. Så.. jag ska bara göra klart här sen lägger jag mig! Tråkigt nog hade inte hjärtat handlat när han kom hem så här är inte ett skit för mig att äta till middag.. men brukar va så.. när dom ska äta ngnstans och jag stannar hemma.. så får jag sitta och glo i en skål flingor.. om det finns mjölk. Inte jättekul när jag behöver mat jag med.. Har ju lixom inget i frysen som jag kan ta fram till bara mig heller.. menmen.

Likes

Comments

Just nu känns det som att jag varit höggravid hela livet, och kommer inte vara ngt annat heller ;) Rätt som det är sitter man väl här med en bebis och undrar vart tiden tog vägen! Fortfarande känningar om att det är på g, men det går nock långsamt :P Kan kanske vara så att min kropp försöker bli av med förkylningen först? Den är jobbig, och gör mig seg. Vill sova! När man är uppe en gång i timmen på nätterna så ser man ut som sju svåra år på dagarna :P Men bebis kommer väl, tids nog.. [gallery link="file" columns="5" orderby="title"]

Likes

Comments

  Måste ju fortsätta stryka :P
 
Pernilla - Pojke 29/2 Linda R. – Pojke 2/3 Karin - Pojke 17/3 Hanna - Flicka 22/3 Andrine - Pojke 23/3 Lizette - Pojke 24/3 Mia - Pojke 27/3 Mia K. – Flicka 27/3 Sabina – Flicka 28/3 Kristina – Pojke 29/3 Jenny S - Pojke 30/3 Nathalie - Pojke 30/3 Caroline H - Pojke 31/3 Röe - Pojke 1/4 Eva - Pojke 1/4 Moster Marie – Pojke 1/4 Möller - Pojke 1/4 mellan 04.15 och 05.25! Anders svimmar ca kl 04.40 Linnea - Pojke 2/4 Tosse - Pojke 3/4 Jonna S - Pojke 3/4 Pernilla - Pojke 4/4 Caroline H - Flicka 4/4 Therese M - Pojke 4/4 Malin Å - Pojke 6/4 Annie - Pojke 6/4 Faster Gunilla - Pojke 10/4

Likes

Comments

Jösses! Jag och Alicia gick som sagt ut innan.. MHMM! Stannade inte ute länge vill jag lova :O Jag skulle fota blommor och det hade jag gjort klart för henne, att först gör vi det och sen går vi ner till "lekplatsen" och leker. Joooo men eller hur att ungen skulle lyssna! Det är väldans viktigt att hon sköter sig när hon är ute med mig, med tanke på att jag tar mig fram i snigelfart och vi bort ut med en 70-väg där det kör både lastbilar och bilar heeela tiden. Men hon gav sig inte och fortsatte att trotsa fastän jag varnade henne. Tillslut fick jag ta henne i armen och ta in henne... lätt? Näe! 19 kilo motsträvig skrikande unge och min höggravida trötta kropp ^^ Men tillslut fick jag in henne i hallen och där fortsatte hon att skrika likt en jävulsdemon av en annan värld. Tur vi inte bor i lägenhet haha ;) Men jag vann, det är det viktigaste. Hon fick inte vara ute mer... istället deckade hon i soffan :P Antar att det kommer bli en hel del prövningar den närmsta tiden (dom närmsta 15 åren!) och det kommer säkert inte göra saken bättre sen när bebisen kommit och hon inte får lika mycket uppmärksamhet ;) Älskade unge :P

Likes

Comments

Läste precis i Johannas blogg att hon nu är nere på tvåsiffrigt.. så tänkte jag.. hur många dagar är det nu kvar? ÅTTA!! Jag är ju nere på ensiffrigt! OMG! :O Kanske därför det börjar kännas ganska bra i kroppen nudå? En positiv sak för dagen är iaf att min förkylning håller på att lätta litta.. hjärtat kom hem med Vicks nässpray igår och den gör verkligen susen för bihålorna! :) Så idag blir det nock lite utelek med min prinsessa!  

Likes

Comments

Uuuh, måste snabba mej nu! Om hela tre minuter börjat ju Greys, och det får man bara inte missa :P I reklamen ska jag visp ihop lite grädda till kladdkakan jag bakade innan :) Muuuums! En kopp hallonbladste på det så är kvällen räddad! Förvärkarna kommer och går, men har nock ökat lite i både längd och styrka. Ska bli spännande att se hur många dygn detta tar ^^ Helgbebis kanske? Bara det inte blir den förste april haha :D (bilderna är klickbara!)

Likes

Comments

Nu vill jag inte vara förkyld mera! Det räcker mer än väl med alla förkylningar jag haft sen jag blev på tjocken. Är så trött, på dåligt humör, har huvudvärk och sååå seg :/ Hjärtat ska få köpa med sig Vicks Nässpray hem efter jobb idag, för den tog slut igår och är väääldigt livsnödvändig när man är gravid-förkyld! Känner bara att jag vill spy på hela världen nu, eller lägga mig ner och lixom.... "wäääääääääääääää!!". Men det går ju inte. Sitter med min vattenflaska och har precis fikat med prinsessan på lite päron och kiwi. Frukt är bra grejer säger dom.. och så mättar det ju lite i väntan på att vi ska äta lunch :P La ut fyra auktioner på tradera igår, och ska nog slänga ut ngn till idag. Egentligen skulle jag vänta tills bebisen är kommen så jag vet vad vi ska och inte ska spara.. men har inte lust att ha allt liggandes här ^^ Det tar plats, och sådan har vi inte gott om! Nähej, en liten Alicia vill bygga tågbana med mej ;)

Likes

Comments

Idag har Alicia varit på sin allra första fotbollsträning, och hon blev nog en smula förvirrad eftersom det inte alls bara handlade om fotboll.. "pappa men vi skujje ju speja fotbojj!". Men med spökboll, hinderbana och lite andra lekar så var hon ganska slut när dom kom hem en timme senare =D Jag fixade potatismos och falukorv, favoritmaten och prinsessan tryckte i sig ^^ Nu har Alicia vårskor och stövlar. A fick ju köra in på Coop efter jobb och kolla vad där fanns för kandidater till innefotboll och då dom hade "tag 3 betala för 2" så blev det ett par sommarskor och ett par gummistövlar med, så nu var det fixat och vinterkängorna kan ställas undan! Bäbis bråkar med mig idag, inte alls skönt. Har en hel del kraftiga sammandragningar och förvärkar som gör att magen ser gaaanska rolig ut.. men än är dom inte så onda eller täta att det är dags.. men kanske en början? ;) Hade jag fått välja hade jag dock väntat med att föda barn tills min förkylning är borta. Är av influensa-typ igen och börjar sätta sig på bihålorna så jag är sååå trött och slö hela tiden :/ Ingen ork till någonting och hade helst bara legat. Men det går ju inte ^^ Gör ganska ont i ryggen nu med.. frågan är om det är för att det är på g eller om det är för att kroppen börjar ta stryk? Nu sover prinsessan iaf, och jag ska gå ner och lägga mig i soffan i väntan på att DH börjar kl 21!

Likes

Comments