Header

Prinsessan deckade i förmiddags, och sover fortfarande.. och jag tänker låta henne sova! Hoppas det lägger sej snart. Ibland när hon hostar så tar hon sig för bröstet och säger aj.. dock gjorde hon så imorse och sa att det gjorde ont i armen ? :P Min hals är vääääldigt tjock idag, och jag känner mej mer död än levande. Pestigt värre! Nya diskmaskinen är nu på plats, och den gamla är ute! Ska flytta på resten av grunkorna under trappan sen, så ska Alicias vagn fällas ihop och läggas längst in och sen ska vi hämta in Bäbis vagnchassi, tvätta av lite grann och sen koppla på liggdelen! Underbart att få saker och ting på plats! Fick hem lite sängkläder till Bäbis igår, och fyyy vad det kliar i fingrarna nu! Golvet är dock på g där uppe, men jag klarar inte det. Försökte igår när mina hjärtan var ute i friska luften en runda.. men det går inte att krypa runt på golvet med foglossning ^^ Så måste ju invänta A så han kan göra det! När han vill göra det.. :O Bm höll med mej förresten, om att det nock inte blir en Aprilbebis ^^

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Så var dagens bm besök avklarat. L såg på mig med det samma hur svårt jag hade att föra ena foten framför den andra.. fick en klapp på axeln :P Haha. Men är inte många veckor kvar nu! :) Fick mina papper med mig idag, som ska med till förlossningen. Graviditetsvecka:         V 15          V 25           V 28           V 31 Vikt:                                 66              76 Sf-mått:                                             24              28              30 Hb:                                  135            124            125 Blodtryck:                       90/55         115/75      115/75       130/65 Fosterljud:                                        150           150            150 Tror det är dags att ställa sig på vågen snart :O  

Likes

Comments

Jag ställde en fråga häromdagen om vad folk tycker om att ha sele på småbarnbarn och det var ganska blandade åsikter i de forum och grupper som jag ställde frågan i ;) Personligen har jag alltid tyckt att man ska kunna hålla koll på sin unge/sina ungar.. tills jag tänkte lite längre än vad näsan räcker. Jag själv som är sjuk och gravid, inte klarar av att ta fart och jaga Alicia (som inte åker vagn) så hade det varit toppen med en sele, om jag nu varit så pass frisk att jag hade tagit mig ut på promenader. Jag har tänkt ganska mycket på hur det blir att vara tvåbarnsmamma och må som jag gör. Förhoppningsvis får jag tillbaka lite krafter efter förlossningen så jag kan ta ut mina barn på dagliga promenader och Alicia är en väldigt snabb och aktiv liten 3-åring. Trots hör ju till den åldern med ;) Vissa var av åsikten att man inte kopplar barn som hundar, det är barnmisshandel, kan man inte jaga sina barn ska man inte ha några, har man dem i "koppel" så lär de sig inget med mera. Väldigt trångsynta åsikter enligt mig. Har man sele på barnet för att man går och smsar under promenaden och därför inte har koll, då är det väl sin sak att man är emot.. men om det handlar om att föräldern har selat fast sin treåring i vagnen där lillasyster/lillebror sover för att treåringen inte ska kunna trotsa mamma och springa ut framför en bil då? Tänker man så långt innan man dömmer en förälder för att denne inte gör som du hade gjort? Och när man har en sjukdom som inte syns, blir man en lat förälder då? Jag vill inte bli stämplad av samhället, av vänner, av grannar.. men jag vill heller inte att mitt barn ska bli påkört för att jag är sjuk och inte kan springa ut och fånga in henne innan hon kommer för långt ut på gatan. Och sitta vagn, nej jag sätter inte min 3-åring som kan gå, och som väger 20 kilo.. i en vagn. Nix!

Likes

Comments

Shit vad helgen gick fort! Inte mkt vi gjort heller, men är man sjuk så är man ;) Alicia skulle diska innan idag, och hade sönder ett glas som hon skar sig på innan pappa hann rädda henne :/ Blev ett litet jack på fingertoppen och ett djupt jack på mitten av fingert. Blödde ganska bra och var svårt att se hur pass allvarligt det var, och Alicia hade panik :/ Vi lyckades stoppa blödningen genom kompress och fingret i högläge. Sen somnade Alicia i min famn. Antar att hon var i chock <3 När hon sov så passade vi på (trodde vi!!) att ta av förbandet för att kolla, och fyyy vad det ser ut :S Hon vaknade givetvis och hade ont, och blev jätteledsen över att vi rörde hennes onda lilla finger .. men vi var ju tvungna! Nu blöder det inte längre så räcker med plåster, och det kommer behövas ett par dagar för att skinnflikarna ska läka ihop fint. Var rädd att hon skadat senor eller så inne  fingret med, men eftersom hon kan röra det relativt bra så ska det inte vara ngn fara. Tur vi slapp akuten iaf! Alvedon i kroppen har hon nu med, för att lindra bultandet lite.. Vilken dag! Vi som redan har fullt upp med våra förkylningar :P Hjärtat han är duktig och har målat en gång till där uppe, och har nu get sig på att lägga golv.. men han svär gaaaanska bra så antar att det inte går jättebra :S Åhh nu glömde jag det igen! Ska ha skinkstek (kolla här!) sås och potatis till middag idag, sån klassisk söndagsmiddag.. så ville jag ha chokladpudding till efterrätt men glömde säga till A att köpa det när han var på Ica, och nu är där ju stängt :S Bajs! Tror detta blir enda inlägget idag, har som sagt annat att göra och mår inte bra. Imorgon ska vi upp tidigt för att köra iväg, så blir ingen sen kväll heller.

Likes

Comments

Alicia har knappt någon röst idag, men hon säger att hon inte har ont i halsen iaf! Hoppas det förblir så med ;) Själv har jag ganska ont i halsen, feber lite titt som tätt och en satans magkatarr. Tog första tabletten igår eftermiddag/kväll och får inte ta nästa förrän det har gått 24 timmar. Bara hoppas att det värsta släpper snart.. Tänkte att jag ska gå upp och plocka undan från golvet, så vi kan börja lägga golv.. så vi kommer ngn vart. Jag vet ju varför jag är stressad! :O Sen tänkte jag se om Alicia orkar baka lite med mig, se om det blir småkakor eller om det blir maränger ;) Klurat lite på Alicias kalas med. Hon fyller ju år den 25/2, en lördag. Men då är vi bjudna på svägerskans 30-års partaj så det funkar ju inte den dagen ;) Vill inte att det ska bli för mkt för Alicia heller, så väljer nog helgen efter isåfall. Lutar åt den 3:e men har inte bestämt helt och hållet ännu.. och har inte haft tid att fixa dom vanliga inbjudningskorten den här gången så kommer att skicka sms, och lägga upp ett fint foto här på bloggen :) Det får räcka för i år :)

Likes

Comments

Du är på dag 211 av 280. (75,4%). Du är i vecka 31. Du har gått 30 fulla veckor och fulla dagar (v30+0). Du är i 7:e kalendermånaden. Du är i trimester tre. Beräknat förlossningsdatum Fre 6 apr 2012 Du har 69 dagar kvar till beräknad förlossning.

Barnet

Barnet är nu cirka 40 centimeter långt från huvud till fot. Nu börjar det närma sig födelselängden. Många har redan hår på huvudet som kan ha vuxit upp till två centimeter. Barnet kan ha lagt sig tillrätta med huvudet nedåt men det är inte säkert. För förstföderskor fixeras den delen av fostret som kommer först i bäckeningången ofta tidigare än för dem som fött barn tidigare. Hos de sistnämnda kan föregående fosterdel vara rörligt ända tills förlossningen startar. Vikt 1 800 gram.

Mamma Din lungkapacitet har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Det behövs både för barnet och för dig själv. Den ansträngning det innebär att vara gravid kan göra dig andfådd. Bebisen fyller upp större delen av magen. Det kan kännas trångt och tungt. Många kvinnor samlar på sig vatten. Om dina ben är svullna och känns tunga kan du prova med stödstrumpor. Det kan också hjälpa att ligga eller halvsitta med benen i högläge. Tala med din barnmorska eller hör efter på apoteket. Har du börjat tänka på förlossningen? Känns det bra, roligt, spännande, ångestframkallande, häftigt? Prata med din familj och dina vänner. Din barnmorska finns också där för att reda ut begrepp och lyssna till dina tankar.

Besök hos bm 31/1 Närmar sig Tul med stormsteg med, nervös!

Likes

Comments

Sitter nu och väntar (ivrigt!) på att hjärtat ska komma hem med matkasar och framförallt.. påsen från apoteket med tabletter mot min onda mage :S Har liiite problem att sitta upp för tillfället eftersom det känns som det gör i magen, men senare ikväll när det (förhoppningsvis) har släppt så ska jag börja sortera ut mammakläderna som ska ner i säcken, och ge mig på en del av bebiskläderna med.. så behöver det inte ligga och ta en massa plats utan kan ligga fint i en sopsäck eller två istället ;) Ska även försöka fixa bland kategorierna här i bloggen. Vill kunna hitta inlägg lite lättare än vad jag kan nu, så det ska fixas ;) Hur ser er fredagskväll ut? 

Likes

Comments

Det är ett läskigt virus som går nu :S Halsont, ledvärk, feber och hosta. Alicia har två av dem och jag har tre av dem. Blää. Lillebror A ligger jättesjuk med både körtelfeber och halsfluss. Aaa, proverna visade båda. Han är så kass att han inte kan svälja någonting, när han andas låter det som när en gammal gubbe snarkar. Som pricken över i:et så höll han på att svimma hos doktorn så han fick sitta i rullstol. Kroppen tar verkligen stryk när man inte kan äta eller dricka! Sköterskan hade sagt till mamma att det ligger lite i generna det där med hur sjuk man blir. Både jag och D blev jättesjuka, jag fick förstorad mjälte och lever och D fick läggas in på sjukhus. Skulle lillebror A bli lite lite sämre så skulle han in hade dom sagt. Hoppas han blir bättre och att han kan få i sig lite glass eller ngt! Blir inte många knop här hemma när vi är sjuka.. och öppnar inte ytterdörren förrän A är hemma. Håret står rakt ut och kläderna har sett bättre dagar :P Så är det! Magkatarren (som jag kännt av fyra ggr tidigare den här graviditeten) är på g tillbaka igen. Så hjärtat ska inom apoteket efter jobb och storshoppa. Är ju tyvärr inte så mkt man kan ta som gravid, men bara det värsta trycket och smärtan släpper lite så är jag nöjd iaf! Bjuder på en härlig bild på min plutta <3

Likes

Comments

Nu har det blivit så att vi ska lämna tillbaka en hel del av bebissaker och bebiskläder som vi har liggande. Måste alltså köpa en del saker till, som jag inte räknat med.. Bland annat en badhjälp. Hade inte det till Alicia.. så A fick bada henne eftersom mina handleder inte pallar vikten en längre stund.. Även en del bebisleksaker ska inhandlas, men det kan säkerligen vänta tills Bäbis är kommen.. det är ju inte så att de leker när de är två dygn gamla precis ;) Den tråkigaste biten är nog kläderna, att det är så mkt kläder som ska köpas.. men å andra sidan så är det ingen jättekostnad det heller med tanke på att jag handlar barnkläder begagnat (förbrukningsvara!). Sen ska det ju sorteras med.. mitt, ditt, mitt ditt. Spännande. Vet bara inte vart jag ska hitta tid eller ork till det. Får bli när bebisrummet/lekrummet är klart och all saker ska flyttas ut där.. blir lättare än att sitta i vårt sovrum där alla saker står lagrade huller om buller :O

Likes

Comments

Åhh vad jag är nöjd med babyskyddet till Bäbis! Riktigt fint var det :) Boxarna från Barnens Hus och Apoteksgruppen var väl inte skitroliga men de var ju gratis så man ska inte klaga ;) Medan A va i Hbg så mös jag och prinsessan här hemma, hon är ju febrig igen :/ Roade oss även med att spela det nya spelet som vi fick av L ;)

Likes

Comments