Nu kommer jag kanske blogga mer när jag har fått jobb ;)
Jag har fått jobb som hästskötare/stalltjänst. Där kommer jag ta in och ut hästar från hagen, göra i ordning dom för ridning/träning/tävling. Mocka och packa hö. Det är mestadels unghingstar i stallet så jag kommer få en rik erfarenhet av detta jobbet :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag har jag satt in mitt löshår och jag är såååå nöjd 😍 annars har dagen i sig varit ganska seg...
Skolan började igår, faktiskt skönt att den kommit igång igen. Sista terminen nu, sen är skolan klar 😁
Ett inlägg om min stallvecka kommer imorgon för nu ska jag sova! 😴
Godnatt!

Likes

Comments

Jag var som sagt på arbetsintervju idag hos stall Österlund. Det gick bra och trevligt folk. Väldigt fina hingstar! Jag ska åka och provjobba en helg vilket jag ser väldig mycket fram emot! :)
Jag fick även hälsa på baltimore 1178!

Fick en rundvisning i stallet och lite information om hästarna, vad som sker ihingstarnas lov och vilka tävlingar dom åker på :)

Hade ni en trevlig nyårsafton? Jag hade väldigt roligt, bra avslut på 2015 och bra start på 2016 :D

Nu väntas stallet om en stund, men ska nog en sväng till stan med pappa innan.
Hoppas ni får en bra lördag :)

Likes

Comments

Det gick väl sådär att blogga.. Men har ändå sett att jag haft ett gäng läsare i veckan även om jag inte gjort något inlägg på någon månad.  Så jag tänkte ge det ett försök igen :)
Lite snabbt om senaste månaden:
Tävlingen gick jättebra och är supernöjd! Spajsan skötte sig utmärkt, i 80 var vi felfria och i 90 fick vi ett ner och så sprang hon på sidan för att jag slarvade med vägen..
Hon har även dragit ut en tand och blivit helklippt.
Jag har färgat håret lila och på lördag ska jag på arbetsintervju hos Magnus österlund :D
Ja lite snabbt om min december 😂
kommer skriva mer om arbetsintervjun på lördag så håll utkik.
Hoppas ni hade en trevlig jul, det hade jag!
Gott nytt år på er!

Likes

Comments

Haha lyckades inte blogga så mycket ändå men jag har varit så nervig 😂
I måndags så red jag bara markarbete utan cavaletti då det var så många i ridhuset.. så jag höll mig mest i galopp på fyrkanten och skritt innanför spåret. Sen travade jag faktiskt och det har jag inte gjort sen johannes var där! I tisdags och igår har jag gjort massa småfix inför tävlingen, som att rolla schabraket och ländtäcket och tvätta benskydden och spraya dom med hårspray (dom blir glansiga och ser nästan nya ut då repor och dylikt fylls i)
Ikväll blir det hoppträning! Har inte tränat hoppning för tränare med spajsan på drygt ett år! Jag har ju tränat några gånger med kamendy för Ulf iallafall och så är både Frida och Denise bra ögon att ha på sig då dom säger hur man ska rätta till sig 😄
Ikväll blir det dock en ny tränare! Han heter John och jag upplever honom som väldigt duktig då han hjälpte mig med bra tips när jag red en pay and jump med brasse :) så detta ska bli spännande! Frida kommer ju kolla så hon kan nog filma lite!
Men nu börjar skolan så jag bloggar mer ikväll eller imorgon :)

Likes

Comments

Hej! Jag har inte bloggat på drygt en vecka då jag verkligen haft bloggtorka dels för att jag bara varit i stallet i lördags sen sist jag bloggade och då red jag intervaller och dels att det varit så trist väder så jag har knappt gjort något alls..
Men nu börjar förberedelserna inför tävlingen på lördag 😀
Just nu är jag påväg till stallet så har ännu ingen plan för ridningen men antingen blir det markarbete med kanske lite cavaletti eller hoppning, det jag inte väljer att göra kommer jag göra på torsdag. På fredag kommer jag rida lätt för att spara på krafterna men göra mycket övningar där man övar på gas och broms, framförallt bromsen men för att veta att bromsen funkar måste jag gasa ;) så brukar jag alltid lägga upp min ridning dagen innan tävling.
Kommer tvätta hästen och putsa grejerna, göra i ordning transport och nummerlappar, jag älskar att förbereda inför tävling men sen vill jag helst inte vara i närheten av hästen förrän det är dax att sitta upp 😂 men jag lovar att blogga så mycket jag kan om veckan :)

var tvungen att köpa detta 😂

Likes

Comments

Måndag: Jag började skolan vid 10.35 så hade ju sovmorgon 😍 började med natur, och det enda vi gjorde var att läsa artiklar på DN om klimatet. Sen efter lunch hade vi samhäll där vi fick ett litet häfte med frågor och så kollade vi på en film om Sveriges riksbank typ så det var oxå väldigt chill lektion :)
Sen åkte jag till stallet och jag red väldigt kravlöst då hon inte alls var speciellt samarbetsvillig.. red lite tempoväxlingar i galopp och sen försökte jag mig på en skrittövning vi gör ibland. Då skrittar man i så hästen tar små korta steg typ, sen rider man som på en fyrkant och vid varje hörn gör man en kvarts framdelsvändning. Kan filma någon gång så förstår ni bättre :)

Tisdag: Var ledig i skolan så jag åkte till stallet vid lunch. Jag hjälpte en i stallet med en unghäst så var där som godismaskin när hon hängde på henne ;)
Efter det byggde jag och Denise en hopptävling där man hade en serie med tre små räcken med 6 galoppsprång mellan varje, jag gick dock på 5. Där mitten hindret stod vid E och dom yttersta vid c respektive a lite ur en svår vinkel, och så hade vi en parallell oxer vid b. Vi hoppade fram på serien, då skulle man rida som om det bara var galoppbommar, alltså inte lätta i sitsen och ge eftergift, och det gick efter ett par gånger :) Sen la vi till oxern och tanken var att vi skulle börja med räcket på kortsidan och sen mittenräcket för att sen göra en volt på oxern och rulla runt på mittenräcket igen och sen den andra kortsidan. Men eftersom jag inte riktigt fixade det då vi har ett ganska litet ridhus och jag vill inte få en dålig känsla innan tävlingen valde jag att hoppa oxern enskilt :)
En liten filmsnutt finns på min instagram :)
Efter det följde jag med Frida på hoppträning med kamendy i forserum där dom körde ungefär samma övning. Och nu sitter jag här men nu ska jag gå ut med Oscar och sen ska jag sova, godnatt :)

Likes

Comments

Vi började med att gå igenom vad man gör det första året som hippolog. Man läser mycket om hästens biologi och beteende och mycket om foderlära. Halva dagen är teoretisk och halva praktiskt, varannan vecka är det ridning och varannan är det hästhantering med unghäst och körning.
Sen fick vi rida och min grupp började! Jag fick ett litet sto som hette tracity har jag för mig! Var lite spänd vid läktaren men ridläraren tyckte att jag hanterade henne bra. Fick lite tips inför ridprovet att jag skulle stärka bålen och ha armbågarna intill kroppen för att inte släppa kontakten med hästen, annars tyckte hon att jag hade bra känsla och följsamhet med hästens rörelse. Och jag blev väldigt sugen på en dressyrsadel nu 😂
Sen fick vi åka häst och vagn med parhästar. Supersnygga var dom! Så vi åkte runt flyinge och fick en liten guidad tur där, var väldigt fint!
Efter det fick vi putsa selarna, det var ju något nytt ;)
Sen hade vi lunch och efter det hade vi guidad tur till fots av hp1orna, jättetrevliga studenter.
Till sist hade vi en föreläsning om vad man gör när man har antagningsprov och vad man läser för ämnen :)
Jag är verkligen supertaggad och funderar på att göra antagningsprovet redan i vår :)
Men innan dess behöver jag träna lite mer inför tränare både hoppning och dressyr och lära mig hästhantering vilket är ungefär samma som treårs testet :)

Likes

Comments

Dagen har varit jättebra och jag vill bara börja nu typ 😂 så jag ska hem och rida och träna och kolla på massa filmer och plugga! Kanske att jag söker redan nu till våren ;) Jag kommer blogga mer om dagen när jag kommit hem. Så ett längre inlägg kommer :)

Likes

Comments