hej vänner. jag tappade bort bloggen litegrann ett tag. försvann in i ett brus av stress och press som ledde fram till terminens slut. men nu är jag fri, jag hoppas att ni också är det.

på nationaldagen samlandes vi på långholmen för att äta, dricka, sola, babbla. det är så fint under den tidiga sommaren att man verkligen kan göra saker såhär, innan alla försvinner iväg utomlands eller till landställen eller fastnar mer än heltid på något slitigt sommarjobb.

jag ser fram emot det lugn som infinner sig varje sommar trots att dagarna ibland är mer hektiska än annars. friheten är valfriheten.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

oh boy. har officiellt överlevt valborg. sån extrem och konstant fylla med några av de bästa personerna i hela världen. har älskat varje sekund och är imponerad över nivån jag hållit trots att det är mitt sjätte år.

på kvalborg drack vi massa vin och sangria och sen dansade vi oss varma. jag ställde mig i fel kö till maten och tog ut min aggression gentemot fuckbois på en stackars arbetare i foodtrucken. not to worry, vi bondade sen (föga förvånande) över just fuckbois.

på valborg kom hela gänget från stockholm och vi härjade konstant. sen hamnade jag på rejv typ och sen sov jag ingenting. första maj tog jag mig finsittning vilket resulterade i ytterligare en fjorton timmar lång fylla.

jag har på riktigt varit bakfull i två dagar. dock worth it. man kan få tiden att gå snabbare genom dekadens. it is known.

Likes

Comments

i lördags kom min skåning hem till mig och var sitt vanliga assnygga self.

vi drack så himla mycket vin och till slut hade vi håkan hellström-fest i min lägga. någonstans fick vi för oss att locka håret också och jag brände mig rejält. tips från coachen att alkohol och locktång don't mix.

sedan ramlade vi in på en klubb. när jag skulle ta mig hem lyckades jag gå vilse och det tog mig över två timmar att hitta hem igen. jag vaknade med blåmärken och rivsår över hela benen efter att ha krigat mig igenom häckar när jag at some point började följa google maps men sket i kartan och bara vill gå rakt mot målet. inte jättesmidigt.

till råga på allt tappade jag mina cigg på vägen. jag hade behövt dem igår och idag. note to self: ciggstash. gärna en hel byrå.

min skåning är i alla fall bäst. jag är dagligen tacksam över kvinnorna i mitt liv som gör mig hel. deras briljans spiller över på mig och gör mig till den jag är.

Likes

Comments

i flera år har jag hört mina förebilder (kvinnorna i min släkt) prata om den här boken. den ska ju vara så fantastiskt bra har man hört. jag tog med den till ön och läste ut den på två dagar.

språket är som en enda lång uppvisning med oerhört invecklade meningar som i sin tur beskriver lika invecklade resonemang om filosofi och etik. jag kan ärligt erkänna att jag verkligen inte alltid hängde mer i diskussionerna som fördes, men det gjorde detsamma, det viktiga var inte vad som sades utan att det sades. att det fanns diskussioner av det där utvecklande slaget mellan huvudkaraktären och föremålet för hennes längtan, en känd man, många år äldre än henne och med det där irriterande egot som av hela nationen dyrkade men samtidigt osäkra män har. jag känner till typen. vilket också gjorde boken väldigt relaterbar bitvis.

jag älskade den här boken. jag funderar på att läsa om den redan i veckan men jag har så många andra böcker jag vill ta mig igenom att den nog får vänta. jag ser den i vart fall som ett vapen i min arsenal mot ovälkomna känslor.

Likes

Comments

ute på ön är jag fri. jag äter gott. jag dricker gott. jag pratar politik och juridik med mina föräldrar. jag läser. vi spelar spel och går promenader. vi tittar på vattnet under tystnad.

vad mer kan man begära?

Likes

Comments

det är officiellt april. det är så konstigt det där med att man knappt fattar att man ser ljuset i tunneln. helt plötsligt bara är man där. kanske för att det inte är så ljust som man tror att det ska vara.

anyhow, jag ska slita ut mig i en vecka till och sen får det räcka på ett tag. ska på spa med min mor nästa helg och sen ska jag ut till landet i nästan en vecka. plan: sitta och glo på skog/hav utan uppkoppling. längtar ihjäl mig.

Likes

Comments

den här staden.

det får liksom inte hända att det slutar göra mig glad att komma hit. jag vet att den automatiska lyckan som jag känner när jag är här är så skör. press, stress och ångest har en imponerande förmåga att etsa sig fast i platser. i min hemstad gick jag hellre omvägar än förbi platser jag äntligen befriat mig själv från att se. stockholm har så få minor av det slaget just nu. jag vet att de oundvikligen kommer bli fler.

men jag kommer göra allt för att förhindra det.

Likes

Comments

en kväll så kom en kompis från usa på besök.

en av mina bästa kompisar bestämde att vi skulle dricka sangria. så jävla fantastiskt sätt att pimpa en marskväll. vi ramlade sedan ut på gatorna och hamnade på olssons skor eftersom de a) hade gratis inträde b) var nära och c) jag hade varit där för typ ett par år sen och då var det kul. de hade ökat på randomnessfaktorn rejält sen dess. dock matchade det vår fylla att de spelade cyndi lauper, spice girls osv.

bra liv.

dagen efter gick vi en bakfull promenad och på kvällen hade vi filmkväll och kollade på clueless.

sånt flyt i livet att ha kompisar som är goals.

Likes

Comments

istället för att ha söndagsångest så kan man gå hem till sin fina kompis som bjuder på födelsedagsbrunch. jag rekommenderar verkligen detta.

jag åt: två scones med philadelphia, lax och avocado. två pannkakor med nutella, grädde och jordgubbar. jag drack: typ miljoner glas mimosa. jag åt senare: mera nutellascones.

hur bra grej? jag tycker om mina kompisar så himla mycket som gör så peppiga och spexiga grejer som får en att fokusera på annat än allt surr i huvudet. lots of love.

Likes

Comments

igår kväll läste jag m varken mer eller mindre av petra backström.

den handlar om en emotionellt avskärmad tjej i sena tonåren och hennes relationer till män. jag vet att jag läser snabbt men 269 sidor på några timmar är nog något slags rekord för att vara mig. ta det dock inte som att jag slukade boken, för det gjorde jag inte. jag ville mest bli klar med den.

om jag ska vara ärlig så störde jag mig i princip genom hela boken. jag störde mig på huvudpersonen vars ego är typ gigantiskt. jag störde mig på snubbarna hon träffade som alla var idioter förutom en som hon inte förtjänade.

i teorin låter det relaterbart och några meningar här och där var träffsäkra. typ titeln till detta inlägget. säkert finns det andra som kan ta till sig mer än så, men jag tillhör inte den skaran. tyvärr.

Likes

Comments