Yesterdays oystersparty

Hej Bloggen!

Kul att ni hälsar på här hos mig! Har ni haft en skön helg?Jag har haft det jättemysigt i helgen! Jag och J besökte vänner utanför Linköping. Så kul att ses igen. Det var nog 2 månader sedan. Sist var dem uppe i Sthlm. Nu besökte vi dem. Så vackert på landet. Ändå så nära till stan. När man reser dit så passerar man ett Hptell vid Norrköping. Vi kallar det för Hotel New Hampshire; Har ni läst boken? ) Av John Irving. Påminner om det stället. Dock utspelar sig den historien i Usa. Bra bok!

Kvällen gick i franskt tema.Tre sorters ostron från Normandie Atlantkusten. Om man inte är förtjust i ostron så ska man börja sakta. Gratinera dem men då kan man alltid ta babyspenat och koka med grädde sen tar man lite spad från ostronen i såsen och lite riven parmesan. Gratinera i ugn. Då får man en mjukstart. Jag gillar ostron.Precis som båtar har ostron kvinnonamn. Alla var av storlek 3.Vi åt med en lite sked med vinegrette och finhackad lök. finast är med charlotten lök " lökarnas rollsroyce" men vi hade finhackad rödlök, eller lite pressad citron över. Jag började prova dem naturellt.Ibland kan man äta dem med lite pumpernickel.Ett grovt surdegsbröd av råg. Tio viktigaste vitaminerna & mineralerna i ostron: Jod, Zink, Järn, Selen, Calcium, Vitamin B12, Vitamin C, Vitamin A, Vitamin D, Vitamin E.

Ostron Nr 1: Demoiselle. Större fastare mer köttigt och som att få en kyss av lille Havefrun;)Smak av hav.

Ostron Nr:2 Amelie var lite köttigare än ostron nr 3 och mer smak av men något besk eftersmak. Nej den gillade jag inte.

Ostron Nr 3: Celine: Bra och litet ostron fin smak av hav. Den köpte vi en liten kagge av = 12 Ostron.

Vilken vann då? Jag tycker att Celine var lagom för mig och perfekt med en vintige Champagne Torr, Blanc de Blancs Palmer & Co 2014 Nr 7553 359kr:- . Wow, så god torr och frisk.

En annan champagne vi drack var Lannois Nr 7450 Blanc de Blancs Brut Cuvée Réserve 329:-. två prisvärda champagner på enbart vita druvor (Chardonnay).

Varmrätten bestod av en supergod Beuf Borgignon med potatispuré som P lagade. Ett gott rött vin från Coute du Rhone Dessert var en mjuk och len klassisk Creme brulé som M gjort.Till efterrätt drack vi ett petite glas av en indonesisk mörk rom.

En oförglömlig kväll och dag i glada vänners lag! Vi kom sent isäng och vaknade även sent imorse:) Så mysigt di har dä!Så efter ca 3 timmars bilfärd var vi hemma igen!

Tack för en underbar helg!

Fridens liljor!

tills vi ses igen

Eva

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Vilken kväll , jag hissnar vid tanken
nouw.com/stenhagenbettan