Vi äter Persiskt på Tegnérgatan

Vi besöker en ganska nyöppnad restaurang. Den heter Vänners Café och ligger på Tegnérgatan 13. Mycket vällagat och balanserad mat från Persien. Jag valde ett berberisris. Berberis är ett rött bär och växer på buskar. Något syrlig så man brukar ofta låta socker och saffran sjuda med bären i vatten. Sedan kokas basmatiriset med safffran och kryddor. Himmelskt. Kycklinglår kokt och serveras i en tomatsås. Det hade även linsgryta och en fin ört/köttgryta med långkokt nötkött serverat med ett basmatiris.
Sedan till efterrätt fick vi baklava och en friterad deg som sedan läggs i sockerlag. Till det lite persiskt te. Hevenly<3.

Mysigt litet personligt ställe där maten och servicen är i fokus. Inget tillgjort utan genuint äkta och mysigt! Mötte upp min dotter och kramade om henne lite innan vi åkte hem i ösregnet. Älskar Sverige som har en så stor mångfald av människor och som ger möjlighet till nya vänner och bekantskaper och en massa nya matupplevelser att få upptäcka. Heja Sverige vad vi kan!
Fridens liljor
Tills vi ses igen

Eva

Gillar