Vernisage på Hotel Malmen. Robert Melin visar delar av sin konst!

Johans vän Robert hade en vernisage. Tavlorna kommer hänga kvar på Hotel Malmen i några månader. Så kul att få se. Han har under åren haft flera utställningar och målar mycket kvinnoprträtt. Det här var några av hans porträtt och jag älskar de här färgerna i blått,grönt, brunt, ockra och guld.

Under lördagen så blev det besök till lilla PP som står för Pungpinan. En plats och ett stopp vid värdshus förr i tiden för handelsresande till och från Stockholm med häst och vagn/ diligens där man kunde äta och dricka pilsner. plånboken blev tom <3 Därav ordet pungpinan. Nu är det en del av ett koloniområde. Jag försökte sätta upp en nyinköpt hammock och det är ju alltid lika roligt att läsa beskrivningar för hur saker ska monteras... det blev för kallt så jag blev inte klar! Ganska nöjd ändå med min tolkning men får byta några skruvar nästa gång jag kommer ner till pp. Mitt lilla plommonträd blommar för fullt och jag upptäcker min nya trädgård med allt som knoppar. Kungsängsliljan med sitt lite rutiga mönster i lila eller vitt!

Funderade på middag och kände att den här kalla helgen behövde lite extra allt och en värmande maffig lammlasagne med chevre / rosmarin blev till med ett gott prisvärt rödvin. jag älskar lasagne men tycker att pastaplattorna blir lite gummiaktiga. Det är lätt att göra själv och kul. Ej svårt att göra själv men man måste ha lite förberedelse bara.

Här kommer recept på Lammlasagne med chevre och rosmarin 4 hungriga personer:

Jag och J äter gärna det här en annan dag i veckan så har man en dag tillgodo.

2 pkt färsk pasta

4oo g lammfärs

200 g chevre

1 tomat delad på hälften i skivor

100 gr rivost

1 Burk med tomatkross eller hela tomater

Tomatpuré efter behag

1 Gul lök

3 vitlöksklyftor

Många kvistar från rosmarinkrukan ( endast blad)

Olivolja

Chilipulver

S&p

To do:

Finhacka lök och riv vitlök på ett microplane

Fräs löken i pannan och lägg i lammfärsen. fräs till allt fått färg. Ta i tomatpuré och tomatkross. Blanda runt alltsammans. I med den hackade rosmarinen. Salta och dra med svartpepparkvarnen några drag. Späd med lite vatten. Koka ihop och smaka av. Den ska vara rätt mustig i smaken eftersom att madame bechamel kommer ta ner smakerna och runda av din lasagne.

Bechamelsås:

Ett lätt recept att minnas. Om det är för stor så gör på hälften då.

1 5 1 = ett fem ett

1 l mjölk

50 g smör

1 dl vetemjöl

Fräs smör i kastrull värm mjölk i en annan kastrull på spis ( så går det fortare att få igång såsen) än med kylskåpskall mjölk som kommer klumpa allt du vill vispa ihop smidigt.

Ta kastrullen från plattan och vispa i mjölet och rör noga. Häll i hälften av mjölken och sätt tillbaka på plattan men ha då i resten av mjölken samtidigt som du vispar. Låt koka en stund så mjölsmaken kokar bort. Salt och peppra. ( Ha alltid kallvatten i en kastrull med mjölredning eller deg innan diskning)Då släpper stärkelsen lättare från kastrullen).

Montering:

Olja en ugnsfast gratängform eller ett bleck och häll lite sås i botten med lite becha. Ta några pastablad och täck formen. Varva mde såser pasta och krydda lite mellan lagren och ha i lite gratängost.Toppa med skivad tomat och chevreost och lite hackad rosmarin. Häll över lite av den sista bechamelen och strö lite gratängost samt s&p. Låt stå i 200 grader ( beroende på ugn) tills den är klar ( känn med en liten kniv på konsistensen)ca 40-45 min.



En jättefin lammlasagne där chevre och rosmarin blir (mariage d´amour)Det här röda vinet var urgott till.

Till efterrätt blev det fruktsallad med lite pressad citron som jag rörde ut i lite aprikosmarmelad och hällde över frukten. Kom på nu när jag skriver att det hade varit jättegott att ta i lite rosmarin i fruktsalladen med.

Det har hänt en massa annat med under veckan som gått. Talat med ena dottern ( Pauli)som bor i Australien och hon kommer hem i juni <3. Jag har inte sett henne på ett år nästan så jag längtar så jag nästan spricker tills hon är hemma igen. Min andra dotter ( Emilia) hon ringde idag och mådde fint<3. Bor i Sthlm. Skulle på spa med en väninna. Själv har jag ont i mina benhinnor och vet inte riktigt hur jag ska få bort eländet. kanske masage vore bra. Provat med kyla/värme i vatten på benen. Vill ju kunna springa långa distanser. var hos frissan och gjorde blonda slingor. Känns så underbart när man är klar men vill ju alltid bara rufsa till håret efterråt :)

Fridens liljor!

Tills vi ses igen!

Eva

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229