Trädgård med solsken & lördagsmiddag

Oh vilken fin lördag vi haft! Jag har njutit i solen under eftermiddagen. Min lilla mor kom också dit. Vi drack te & jobbade lite.Rensat lite ogräs, klippt gräsmattan och flyttat in nästan alla trädgårdsmöbler. Sen har jag skördat lite morötter, lök, rödbetor och mangold! Det finns grönkål kvar. Den får stå ett tag till! Talad med min syster som bor i Bryssel. Det var kul att höra från henne!

Jag köpte en baguette och smörstekte några skivor som jag sedan toppade med amerikansk löjrom med lite creme fraiche och finhackad rödlök.
Det andra brödet vitlöksfräste jag och la på lite mosad fetaost med en tunn skiva tomat.

Jag gjorde lite gratäng på sötpotatis, potatis, purjolök, vitlök, prästost och laktosgrädde. Stekte 2 biffar och kokade en rödvinssky. O la la! Så fin smak på gratängen! Den kan ätas som den är med en fräsch sallad till och kanske lite goda bönor i!
Vi har tittat på serien Catherine the greate. Helen Mirren är suverän!.
Vi smakade på glassen med som jag köpte. Glenn Hysén glass:). G.G=Glenn glass:)lite för mycket luft i glassen men kul att prova!

Det blev riktigt kyligt under em men jag hoppas på en fin dag imorgon med! Kan tänka mig en promenix imorgon! Det kändes skönt att jobbs i trädgården idag men kommer verkligen sakna tills våren är här så vi får påta i jorden igen. Tack för en fin dag!

Eva

Gillar