Torskgryta snabbt & rappt

Den här torskgrytan går fort att göra.
Några filéer torsk
Lite olika bönor: rosenböna, gul vaxböna och gröna bönor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk hela tomater
1 morot
1 msk tomatpuré
1tsk sambal
Några knippen krondill
1 burk cremefraiche
S&p

Gör så här:
Finhacka löken
Snoppa och skölj bönorna
Tvätta moroten.
Fräs det i lite het olja.
Häll på tomatpuré och hela tomater på burk som du skurit i bitar.
Salta upp den grytbasen och lägg i den tärnade torsken. Ej för hög värme då kokar du sönder fisken.
Häll i en skvätt med sherry eller annat vin och lite sambal och krondiken. Låt småputtra en stund.
Ta i 2/3 av cremefraichen.
Koka potatis till detta eller lite ris. Om du vill ha ett matigare ris så prova svart råris. Det är jättegott.

Det blev en jättegod tisdagsmiddag och smaken av krondill med tomat och cremefraiche får så fin balans.
Fridens liljor

Tills vi hörs igen
PS. Jag har hittat en ny bok som verkar jättebra av Karin Smirnoff som heter -Jag for ner till bror.


Eva

Gillar

Kommentarer

Ingajohansson
Ingajohansson,
Ser mycket gott ut😉 tack för du dela med dej 👍🏼nouw.com/ingajohansson
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229