Tarte Catalan

Ingredienser
1.3 dl vetemjöl
0.3 dl socker
62.5 g smör
0.5 äggula
Fyllning
125 g mandelmassa
62.5 g smör
1 ägg
0.5 dl hallonsylt
Glasyr
0.5 dl florsocker
0.5 msk mjölk
Gör så här:
Gör så här
Blanda mjölet, sockret, smöret och äggulan till en smidig deg. Låt den ligga i plastfolie i kyl 1 timme.
Förbered fyllningen: Riv mandelmassan. Rör smöret smidigt. Blanda i mandelmassa och ägg.
Klä en bakform med smörpapper . Smörj botten och kanterna med smör. Tryck ut degen i formen. Ställ i kylen 30 min. Lägg i lite hallonsylt. Klicka i fyllningen. Ställ formen på en plåt. Grädda i 175°C, ca 20 min.
Låt kakan kallna. Bred lite sylt över dem. Rör sockret och mjölken till en glasyr och glasera.

En kaka att baka! Lättbakad och så saftigt god! Som förslag kan man ta hjortron eller blåbär istället för hallonsylt.
Nu ska jag fortsätta rätta prov och skriva omdömen.
Hoppas ni fann det kul att kika in hos mig!
Fridens liljor

Eva

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
himlajord
himlajord,
Ingajohansson
Ingajohansson,
himlajord
himlajord,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229