Studentexamen 5/6 2019

Ja, så gick tre år! Så fort och jag visste det! De kom en grupp blivande elever med ryggsäckar som var fyllda/ofyllda med erfarenheter. Vi lärde känna varandra! När man arbetar i ett kök handlar det om att skapa teamkänsla och vi lär oss att samarbeta. Kärnämneslärare brukar säga att elever i kök/servering är mycket bra på samarbete på ett naturligt sätt vilket ger en bra och öppen dialog i andra kurser. Funkar ju inte alltid... men gud vad de lärde sig!
Betygen är satta och man ska summera åren. Det är intressant för det handlar mindre om betyg och mer om den personliga resan. Är den mätbar? Svar ja! Så mycket mer att lägga till handlingarna. Även om du inte har betyg i alla kurser så kanske du har utvecklats genom att ha fått praktisera och få möjlighet att göra fel för att kunna lära dig göra rätt! Få möjlighet att reflektera och revidera..Kanske handlade allt om sociala aspekter för eleven.. plötsligt vågade eleven läsa högt i grupp.. men det kanske tog lång tid! Det är en spännande del som vi lärare får uppleva. Flera elever har blivit erbjudna arbete från sina apl-platser. Så med hopp om en god framtid för mina elever så lämnar jag över dem till en välkomnande restaurangbransch.

Jag plockade syrener i min lilla trädgård igår kväll för att ta med och placera i vår skolrestaurang. Min klänning köpte jag på Tärnströms i Globen märket Mos Mosh som är ganska nytt. Hatten kommer från Lindex och skorna köpte jag i Barcelona när vi reste med kollegorna men aldrig använt förrän nu! Bakade en Pinocciotårta till personalen som vi åt när vi krattat och städat bort allt glitter och confetti från marken vid utspringet.Det är oerhört känslomässigt ansträngande när eleverna tar studentexamen. Så när jag slutade så köpte jag sushi från SushiYama och gick hem för att pusta ut i trädgården. Korkade upp en flaska rosé och satte mig att njuta i solskenet. My god nu känns det som om sommaren är här❤️
Fridens liljor
Tills vi ses igen

Eva

Gillar