Stockholm/Åland-Mariehamn

I morse tog jag och Johan båten M/S Viking Grace till Mariehamn Åland. Vi vaknade tidigt för att ta båten från stadsgårdskajen. Vi höll på att blåsa bort innan vi var på båten. Hua så kallt!Så grått! Som en oktobermorgon. Vi hoppade ombord och började med lite frukost. Jag är svår med bufféer och yrkesskadad hehe! Vi åt den men det gäller att välja med omsorg. Dessutom blir jag galen när jag ser hur folk bygger slottstallrikar med mat. Eeh man kan gå flera ggr. Vem har lärt dessa människor att ta mat? Dessutom visar folk sina sämsta sidor emellanåt då man gärna tränger sig före, ser sig inte om. Där har vi i Sverige mycket att lära av andra länder som ber om ursäkt när man krockar eller man håller upp dörren för varann. Ja inget av det hände utan det var en ganska lugn tur. vi åker inte ofta men någon gång ibland. Däremot så har Joan och jag tagit med bilen och stannat någonvecka. Då har vi campat eller bott på vandrarhem. Den campingvi varit på ligger vid Sudersand. Välskött camping och en mysig restaurang. Jättefin lång sandstrand. Vandrarhemmet låg i Mariehamn och drivs av en familj och vi har bott där flers ggr. Åland består av flera öar. Klart ni ska åka dit! För att återgå till färgans frulle Så tänker jag att de behöver se över den. Äggröran såg ut som murbruk. My god! Var finns yrkesstoltheten eller kunskapen? Vi åt lite toast och pålägg med juice, frukt och kaffe och en lite kaka till.Helt ok! Sen vilade vi e ett par stolar och förberedde oss för lite shopping!

Fann lite lakrits och ett rött läppstift från Gurlain.

Hittade äntligen ett par solglasögon som jag gillar från Rayban och fann en färdigblandad Rasberry cocktail som jag tänker göra lite goda drinkar till vid tillfälle och bjuda lite väninnor på. Martinin såg ju god ut och jag testade men tyckte den smakade lite som en aperol. Frääsch helt enkelt!

Sen åt vi lite lunch innan vi gick över till den färgan (Amorella) som skulle ta oss tillbaka till Stockholm. På tillbakavägen så tog vi det lugnt och tittade lite mer i taxfree. Vi satte oss och såg ut över havet och myste litet men som gungade ganska rejält och vattnet sköljde över däck emellanåt. jag älskar att titta på människor och vara mitt i allt ibland. När vi var tillbaka och på väg från tunnelbanan så hade vi solsken i ryggen! Betyder det att vi får fint imörn då? Vi får väl se! 

Fridens liljor

Tills vi ses igen!

Eva

Gillar