Sol, bad, härliga stränder och så god mat

Från vårt hotel Villa Collina har vi 600 meter ner till stranden som heter Baia di Naxos. Fin sand och inga kraftiga vågor. Joniska havet svalkar oss varje gång vi badar. Vi simmar jättemycket och det har stärkt mig. Maten här är så god! Traditionell och sicilianarna är ett stolt folk som inte vill jämföra sig med Italien men man delar benämningarna på ex. maten.Antipasto, primi piatto, secundo piatto och dolce.Viktiga och lokala produkter är den kända mandeln (Mandorla) Pistagenötter, svartTryffel från bergen, apelsiner (tarocco), Russin, Sardeller,Tonfisk,svärdfisk, durumvete till bröd och pasta.

Små lastbilar med frukt och grönt. Kärringarna hissar ner en korg från huset med den frukt eller de grönsaker (frutti e verduro) de vill ha för dagen till sin middag! Me like!

Vi åt en 2-rätters igår på restaurang de Angelo som har väldigt god mat och en fin service. En klassisk siciliansk rätt, primi piatto- linguine med sardiner tomat russin. Så len och god. J åt linguine med räksås.(som havskräfto, låg dem gömda under pastan. Secundo piatto åt jag svärdfisk med tomat och oliver med potatis. Det är viktigt med svärdfisk att den inte hårdostens då den lätt blir torr.J tog in parmesangratinerade musslor. Vi drack ett sicilianskt vin som produceras vid Etna.sedan bjöd de på en aromatisk örtlikör. Mycket god!

Vi avslutade alldeles för mätta med att ta varsin gelato på gelaterian och sedan gick vi hem i den ljumma natten. Idag ska vi träffa Nisse och Pia som bor här med i Naxos. Nisse firar 60 år i dagarna.
Fridens liljor
Tills vi hörs igen

Eva

Gillar

Kommentarer