Smarriga havrekakor

Var sugen på att baka småkakor ikväll! Provade ett recept från nätet. Havrekakor med russin. Oj så god kaksmet det blev. Hade jag inte haft bikarbonat i så hade jag kunnat äta kaksmeten som den var. Lätta att göra och man kan piffa dem med nötter eller andra torkade bär.





Ingredienser
200 g smör
2,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk bikarbonat
4,5 dl havregryn
2 dl russin
Gör så här:
Sätt ugnen på 175C.
Rör smör och socker mjukt.
Blanda mjöl, bikarbonat och vaniljsocker. blanda sedan ihop det med smöret.
Blanda därefter i havregrynen, och russin.
Rulla till bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper, det blir två plåtar med ca 14 bollar på varje plåt.
Grädda i mitten av ugnen på 175C i ca 13 minuter. De kommer att flyta ut och bli något platta, och de är klara när de är gyllenbruna. Låt svalna. Varför inte doppa i choklad eller ringla den över. Jag drack förstås ett glas mjölk till.
Fridens liljor!
Eva
Gillar
Kommentarer

