Smarriga havrekakor

Var sugen på att baka småkakor ikväll! Provade ett recept från nätet. Havrekakor med russin. Oj så god kaksmet det blev. Hade jag inte haft bikarbonat i så hade jag kunnat äta kaksmeten som den var. Lätta att göra och man kan piffa dem med nötter eller andra torkade bär.

Ingredienser
200 g smör
2,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk bikarbonat
4,5 dl havregryn
2 dl russin

Gör så här:

Sätt ugnen på 175C.

Rör smör och socker mjukt.

Blanda mjöl, bikarbonat och vaniljsocker. blanda sedan ihop det med smöret.
Blanda därefter i havregrynen, och russin.

Rulla till bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper, det blir två plåtar med ca 14 bollar på varje plåt.

Grädda i mitten av ugnen på 175C i ca 13 minuter. De kommer att flyta ut och bli något platta, och de är klara när de är gyllenbruna. Låt svalna. Varför inte doppa i choklad eller ringla den över. Jag drack förstås ett glas mjölk till.
Fridens liljor!

Eva

Gillar

Kommentarer

Ingajohansson
Ingajohansson,
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Jag är ett stort fann av småkakornouw.com/stenhagenbettan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229