Slow cooking sunday

På förmiddagen tog vi det lugnt. Jag bokade in en tid hos frissan för em. Planerade att åka till min mor efteråt! Satte oxbringan på spisen.
Det finns nog inget roligare än när man har lång tid på sig att förbereda middag. För mig är långkok det bästa som finns. Min mormor Hertha lagade mycket sådan mat! Jag tycker det ör viktigt att hålla kvar husmanskosten och traditionella maträtter när vi har ett sådant stort urval idag av mat från alla världens hörn.
Bringan är oxens bröstkorg.Styckdetaljen har mycket bindväv med korta muskeltrådar och kräver därför lång tillagning.
Det här är en av mina favoriträtter.
Rimmad oxbringa, rotsaker med pepparrotssås och kokt potatis.



4 portioner
1 kg rimmad oxbringa
1 morot
1 gul lök
1 lagerblad
10 vitpepparkorn

Pepparrotssås:

2 msk smör
3 msk maizena utrört med lite vatten
3 dl silad buljong
2 dl laktosgrädde
salt, peppar
2-3 msk riven pepparrot
Till serveringen
kokt morot, palsternacka, sticklök och potatis
riven pepparrot

Så här gör
Skölj av oxbringan och lägg den i en gryta. Häll på kokande vatten så att det täcker köttet. Koka upp och skumma. Tillsätt skalad morot, lök i bitar, lagerblad och vitpepparkorn.
Sänk värmen och sjud under lock, cirka 2 - 3 immar eller mer tills köttet är mört.
Ta upp köttet och sila buljongen.
Ta buljong och grädde och koka ihop .Låt såsen koka ner i 10 minuter. Smaksätt med salt, peppar och nyriven pepparrot.
Toppred med maizena och låt mjölsmaken koka bort.
Servera med kokta rotfrukter och potatis samt extra pepparrot.

Helgen gick fort. Jag hann med en tur till frisören och träffa mamsen. Vi tittar på serien, innan vi dör! Andra säsongen. Ingen kör imorgon! Får öva hemma istället!
Hoppas er helg varit bra! Tack för att ni hälsat på hos mig!
Fridens liljor!

Eva

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
En köttdieten jag aldrig har köpt till mitt köknouw.com/stenhagenbettan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229