Sätter en mumsig foccaciadeg

Lång och intensiv måndag! Tack och lov hade vi kvar lasagnen från igår! Bara att värma i ugnen! Hepp! Var sugen på kamomillte! Kokade lite tevatten och satte en deg till fouccacia som ska stå ute en stund att jäsa i rumstemperatur.

Vanligt hederligt kamomillte.
Ingredienser:
250 g vatten, 20 grader
50 g jäst
350 g vetemjöl, gärna vetemjöl special
1oo g olivolja
15 g salt
Rör ihop vatten och smulad jäst.
2. Tillsätt hälften av mjölet och arbeta samman tillsätt därefter resten av mjölet.

3. Häll i salt och knåda in och avsluta med olivolja.

4. Arbeta in olivoljan i degen tills allt gått samman och degen är ordentligt arbetad, nör degen är färdigarbetad, kontrollera gärna med kökstermometer. Häll degen i en stor oljad plastburk och sätt på ett lock eller kökshandduk, låt stå i rumstemperatur och jäsa i ca 4 timmar.

6. Vik fyrslagsvik varje halvtimma genom att vika in degen från kanterna in mot mitten. Dra lite i degen när du gör detta, det gör att du förlänger glutentrådarna. Ställ in i kylskåp och låt jäsa i ca 20 timmar i kyl.

Ikväll sätter jag den kylen över natten. Fortsättning följer När jag är hemma från jobbet imorgon em. Så fortsätter jag arbeta degen. Snart hoppar jag i bingen och läser klart min bok! Just nu kollar vi på Sveriges television :) Line on duty!
Fridens Liljor
Tills vi hörs igen

Eva

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Oj så omständigt! Måste prova vid tillfälle. Vad använder du för form?nouw.com/stenhagenbettan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229