Pulled chicken Pulled pork

Hej vänner!
Vi tittade lite på Hockyn men blir mest irriterad..
lagar lite lågtempad fläsksida och en kyckling i ugnen. Det får bli lite helgmat! Göra en coleslaw till och pickla lite lök med aprikoser.


fläsksida 600 g
1 msk rökt paprikapulver
1 msk timjan
1 stor vitlöksklyfta hackad
Sal och peppar
1 skvätt olivolja
Massera in alla kryddor till köttet.
Packa in fläsksidan i ett folieark

1 kyckling Bosarp
1 msk
1 knippe koriander hackad
1 🌶
1 msk sambal oklok

1 stor vitlöksklyfta hackad
1 delad lime
I msk torkad ingefära
1 Tsk mynta
Salt
Peppar
En skvätt olja
Blanda ihop alla kryddor och bred över kycklingen
Lägg i folie och skjutsa in den på 140- 150 g i ugnen..i ca 120 minuter.. En snabbare variant på pulled chicken. Det handlar ju om att baka av en längre tid i ugn på låg temperatur för att få fram mör och saftighet i köttet. Dessutom inget svinn som när du steker en köttbit och förlorar vikt= svinn, pga motsatsen..

Har strimlat ner en ungkål som jag picklade- gjorde en lag av ättika/socker och vatten. Den står över natten. Sedan så vänder jag i en strimlad morot med lite koriander och majonnäs. Gott till båda rätterna.

Nu ska jag sova!
Tusen tack för att du kikat in här hos mig🌻🎶
Fridens liljor

Eva

Gillar

Kommentarer