Panko panerad kycklingfilé med riven prästost

Här kommer ett recept på pankopanerad kyckling med Tomat och mozzarellasallad.
Den är så god att du blir pånyttfödd;)

1 paket färdigstrimlad kycklingfilé
3 dl pankomjök
2 dl vetemjöl
1 vispat ägg med 2 msk vatten
Torkade örter: timjan, rosmarin och oregano.
2dl prästost
S& P

Dubbelpanering:
Ta 3 tallrikar och lägg i en tallrik med mjöl, 1 panko och 1 med vispat ägg.
Häll i so p i vetemjölet eller salta lite innan du börjar panera.
Doppa varje kycklingslice först i vete,vispat ägg och sist i pankomjöl.
Lägg upp på ett fat.
Hetta upp en stekpanna med rikligt med olja.
Lägg i en stor klick smör:)
Det ska vara mycket fett för att det ska bli en fin krispighet och den blir torr annars. När smöret tystnat, lägger du i dem panerade kycklingslicearna. Då kryddar du med örter och riven prästost.
Vänd och stek dem gyllene. Lägg upp på ett ugnsfat.
Baka kycklingen i 175 grader ca 5 - 7 min till.

Tomat och mozzarella sallad:
Egenskördade tomater. Stöt basilika i olivolja.
1 buffelmozzarella mozarella di Buffala campanella Donna Cristina) fantastiskt god!
1 kruka basilika (5 kvistar)
Olivolja och balsamvinäger

Tzatziki:
1 burk grekisk yoghurt
1 skalad grovriven gurka
2 msk vitnsvinäger
Några droppar citron
2 vitlöksklyftor

Strö lite salt över gurkan så den börja släppa vatten. Sila av.
Blanda vitlök, yoghurt, pressad citron och lite vitvinsvinäger. Häll i den rivna gurkan. Blanda runt och ställ i kylen.





Måste visa en ny autfit! Rutiga slackers med nya boots. Med min gröna skinnjacka. Kände mig jättefin idag! Det var körkväll med Happy voices!
Nej nu är det slagen som gäller!
Sov gott och var rädda om varandra. ❤️

Eva

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Tack för receptetnouw.com/stenhagenbettan
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Nämen mumma! <3nouw.com/emmaengstrom
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229