Nyplockade nypon

Nu ligger nyponen i ugnen och rostas. De är så vackra att se på med sin roströda färg. Jag låter dem rostas på en plåt med bakplåtspapper. 50-70 grader i ca 5 timmar sen får det ligga kvar i ugnen på eftervärme hela natten. Jag plockade inte bort kärnorna utan tänker att de får torka med. Sen kan jag mala/mixa allt. Just nu doftar det nypon i hela köket!Frörester går fint att torka på en silipat matta i 60 g celsius. Det brukar jag göra med hallon kärnor tex från en sås när jag silar av den. Sen mixar jag det med lite florsocker så jag får ett pulver som är rosa och smakar hallon.

Hann plocka lite mer blommor i lilla stugan.
Hällde på lite rododenron jord över druvplantorna. Dem vill ha ett surt ph-värde i jorden. Sen cyklade jag hem igen till nyponen. Jag har druckit nyponte sedan jag var barn. Ätit skorpor till med smör och ost. Ofta efter skolan när man tog hem kompisar:).
Dags att stänga av ugnen och hoppa i bingen!
Sov så gott!

Eva

Gillar

Kommentarer

Ingajohansson
Ingajohansson,
Nypon 👍🏼👍🏼👍🏼nouw.com/ingajohansson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229