Mysmiddag på alla helgons dag.

Hej! Vad har ni haft för er idag? I em gick vi med familjen till kyrkogården och besökte mormor och morfars grav. Mormor Herta och morfar Elis. Efter det åt vi lite middag hemma hos oss. Vi bornära Kyrkogården och jag brukar jogga där en gång i veckan. Det känns fint att gå med mormor och flickorna.

För mig är kyrkogårdar en fin plats och har ett lugn över sig. Jag älskar kyrkor och arkitektur, historia. Har tom köpt en bok om kyrkor och kyrkogårdar i Sverige. Jag gillar att besöka kyrkor/kyrkogårdar utomlands med och tycker att själva kyrkorummet med akustik är så mysigt.

Vi fortsatte hem och jag lagade klart maten som jag påbörjat igår. Det blev lammracks med persiskt saffransris, vinbladsdolmar myntayoghurt med och tomatsallad med mycket hackad persilja, koriander, rödlök och citron med fetaost.

Sen hade jag gjort klart efterrätten, cheesecake i glas med digestivströssel och hallonrippel i morse innan vi åkte till Johans dotter med familj på brunch.

4 PORTIONER:
Ingredienser:
2 dlvispgrädde
300 gramphiladelphiaost
1 stäggula
1/2 dl florsocker
5 stdigestivekex
3 msk smält smör.
(1paket frysta hallon som jag tinat.
1 dl florsocker)
Gör så här:
1. Vispa grädden. Vispa samman äggulan och florsocker vispa sedan i ph-osten. Rör ner ostsmeten i grädden försiktigt så smeten blir luftig och fin, ställ kallt.
2. Krossa kexen och smält smöret. Blanda ihop.
Bland hallonen med florsockret försiktigt. Varva kex, smet och rårörda hallon i serveringsglas.

Det var så mysigt att vara med mina små familjer idag/kväll. Mormor, Emilia och jag brukar alltid sjunga tillsammans.Mormor tar ton och leder,tar altstämman nu för tiden men kommer upp i ganska höga toner med vackert vibrato. Emilia har en jättevacker röst med vibrato. Jag sjunger sopran ok men behöver värma upp lite. Vi har beStämt att vi sjunger ihop var tredje vecka nu. Så får det bli.

Cyklat fram och tillbaka till Sjöstaden till Johans familj med så sega växlar att jag fick stå i backarna:) Som om växlarna bromsade.. hade gått smycket snabbare att jogga:). Lagat mat och varit på körrgårn.
Hoppas ni har haft en stämningsfull alla helgons dag.
Nu drar jag ner rullgardin! Natti natti😴

Eva

Gillar

Kommentarer

Ingajohansson
Ingajohansson,
Ser fantastiskt gott ut
nouw.com/ingajohansson