Morgonkaffe med min underbara espressomaskin

God förmiddag! Sovit gott? Det har jag! Johan gjorde frukost med ostomelett och rostat bröd. Jag fixade lite kaffe till oss.Det var ett tag sedan jag använde min espressomaskin. Det går i perioder tror jag. Jag är på jakt efter espressokoppar och gör espresso i Johans mormors mockakoppar så länge och de är oerhört söta. Imorse blev de en dubbel espresso till Johan. Den var stark den. Lavazzakaffet är oerhört fruktig med en fin syrlighet som tar fram saliven i munnen. Låter ju knäppt! Jag gjorde en cappuccino till mig. Mums så god den blev. Toppad med lite kanel. I fredags köpte jag lattemjölk.eko med 2,6 % fetthalt. skummet blir så mjukt och krämigt. Det här med hur vi vill ha vårt kaffe är viktigt!

I början var jag lite rädd när jag skulle skumma mjölken.Inte för att göra skummet utan för att maskinen började låta. Den slår rytmiskt.. dunk dunk dunk. Då vet jag att jag kanblrja ånga mjölken. Det kändes som den var en ångmaskin😂Ja, visst den är ju det men det är skillnad med maskiner på krogen som man vet klarar trycket medans en hemmamaskin inte har samma kapacitet.. (skulle ju få byta ut elskåpet då;) Jag har vant mig nu_^_.
Vi lyssnar på JMK. Stockholms närradio. Journalisthögsskolan som har en kanal och spelar ball blues och tjugo trettiotals musik.

Det ser ut som om vi har lyckan med oss idag! Solen lyser<3. Hoppas ni får en underbar dag!
Fridens liljor
Tills vi hörs igen

Eva

Gillar

Kommentarer

JennyAnn
JennyAnn,
Kaffemaskinen är sååå snygg 👍🏼
nouw.com/jennyann