Min tio i topp lista på bakverk

Skön lugn dag här hemma! Läst en pedgogikbok om pojkars misslyckande i grundskolan, hur man kan vända utvecklingen? Sedan har jag och mannen städat och pysslat! Igår var vi på Gunnarssons efter butiken Kajsa Warg som jag berättade om igår. Här kommer min bästa bakverks lista 10 i topp: Idag;)
Fanfar & trumvirvel🥁🥁🥁
🍰🍰🍰🍰🍰

1 Oscar
🍰🍰🍰🍰🍰

Den bästa Oscars bakelsen görs på Café Opera

2 Jordgubbseclaire
🍰🍰🍰
3 Princess
🍰🍰
4 Lemonpie
5 Schwartzwald
6 Margareta
7 Bananeclaire
8 Budapest
9 Mocca
10 Chokladmousse invirad i Meunierchoklad


Vi var på Gunnarsons igår när vi var i stan och där intog jag årets första semla! Jag hade så mycket att skriva om pastan igår så jag tänkte det får bli ett eget litet inlägg idag!

!My oh my! Lyckan var ändlös i 10 minuter:) tekoppen var värmande god med men den semlan var magisk. Jag kan beskriva den såhär. Bullen var en saftig fyllig vetedeg med stött kardemumma och ett fint motstånd. Mandelmassan var ljuvligt sträv och slät med en mycket söt kolaton. Grädden neutral fluffig och kall och som lyfter den söta mandelmassan till höjden och vetebullen bara jämnar ut smakerna ihop. Jäklars i mina galoscher vad dem kan!

När vi stod där i kön och jag tittade på alla deras bakverk så såg jag att 2 av mina favoriter stod bredvid varandra. Gissa vilka det skulle kunna vara? Jo det var Oscarstårta och catalaner❤️sedan bredvid dem stod semlor och Scwarzwald:) och feta hallongrottor och heliga guds moder;)


Jag tror inte jag är varken mer eller mindre förtjust än andra men jag uppskattar verkligen en färsk bakelse som någon gjort ett vackert arbete med! Jag uppskattar mat på samma sätt. Jag äter halvfabrikat med utan problem.. Vi växer upp med minnen från dofter, smaker som fångar upp oss och efterlämnar ibland en association, nostalgi eller ett fniss! Du har säkert mycket egna förnimmelser. Dock älskar jag yrkeshantverket, teknik och färska råvaror. Tillsammans är det oslagbart!
Jag ska nog börja baka Oscars vid tillfälle❤️
Tycker du om bakverk? Vilken är din bästa, just nu?
Fridens liljor

Eva

Gillar