Min midsommarhelg

På midsommarafton så var vi i koloniföreningen vid Pungpinan. Vilken kanondag vi fick! Jag bakade västerbottenpaj och la in lite sill. Vi kokade sillpotatis och ägg med rom eller räkor på. Gjorde en Tiramisu och marinerade jordgubbar med limesocker. Jag är en riktig sillälskare och tycker det är bland den bästa mat man kan önska sig! Min bror och hans fru kom och min kära mor. Emilia Nick och Pauli var med och hjälpte mig och Johan i trädgården. Vi sjöng en massa snapsvisor men också en favorit trubadur som de flesta svenskar älskar, Evert Taube! Min mamma som är 82 år nu sjunger hans melodier utantill! Jag satt med texthäftet och kan vissa delar av verserna. De är ofta långa texter som han skrev. Vi sjöng i Roslagens famn bla. Sen spelade vi Taube på Spotify. Under em dök barnens far upp med sin syster som var på besök! En kort stund! På kvällen blev det grill och och fika och vi gjorde några GT.

Det har varit en fantastisk midsommar och en annan melodi vi sjöng var Visa vid midsommartid.
För mig har den melodin satt prägel på alla mina år vid midsommar. Den har stått för mystiken, skogs och blomdoft. Månen som lyser.Om drömmar och hopp. Jag hoppas ni också haft en härlig midsommar. Här kommer texten till denna vackra visa.. Visa vid midsommartid!
Du lindar av olvon en midsommarkrans och hänger den om ditt hår.
Du skrattar åt mångubbens benvita glans, som högt över tallen står.
I natt skall du dansa vid Svartrama tjärn i långdans, i språngdans på glödande järn. I natt är du bjuden av dimman till dans där Kull-Lina Ull-Stina går.
Fridens liljor

Tills vi ses igen

Eva

Gillar