Lördags fm & regnet slår mot takpannorna

Vaknar upp av att regnet slår mot takpannorna. Det smattrar och känslan av lördag är skön, lite grå, rå fuktigt klar morgon. Vi drickker chaite och lite av de goda olivbrödet från gårdagen med lagrad Svecia! Läser lite tidning. Sen blir det kaffe och vi lyssnar på Ben E King moon River, så skön musik.

Jag läser en intressant bok om skolsystemet i ett flertal länder. Den heter -Vad skapar utbildning i världsklass. Av Lucy Crehan. Hon reser till ett flertal länder och besöker skolor, klassrum, främmande kulturer. Hon finner viss förklaring till olika länders framgång i internationell kunskapsmätning. Väldigt intressant.

Paulinne ringde från Australien och vi pratade länge. Hon tänkte laga lite svensk mat över jul. Mysigt!
Vi har först julbord en vecka på skolan som eleverna lagar för gäster. Jag vill inte äta så mycket julmat själv för det vill jag längta till när familjen är samlad. Johan och jag pratade julmat. Hans farmor var danska och lagade skinkstek med svål och asier./Inlagd syltgurka. Så ni kan ju gissa vad jag snurrat in mig på.. ja precis! Gurkor:) nu måste jg hitta smågurkor och ett danskt recept med vaniljstång bla.
Vi har kompisar från Tjärstad där det tillverkas en gurka som heter Kinnagurka och den är jättegod. En vit gurka.
Vi får se vad som händer under dagen. Jag ska läsa lite till!

Vad händer hos er? Har ni börjat tänka jul? Först kommer ju ett litet höstlov. Jag jobbar några dagar då.
Hoppas ni får en fin helg!
Väldigt fint att du tittade in hos mig<3
Killevippen!

Eva

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Vi har bokat in årets julzbord i mitten Av december
nouw.com/stenhagenbettan