Lördag med familjen

Vi har haft några fantastiska dagar med blandat sol och moln. Lite av varje helt enkelt! Johans dotter Edna går i väntans tider. Förmodligen denna vecka! En lycka för familjen att glädjas åt i framtiden. Igår kändes värmen perfekt! Sånär som på ett irriterande munsår! Why delila!?

Det är så få dagar kvar nu tills Pauli åker tillbaks till Australien igen! dags för nästa termin. Man läser i tre terminer/ läsår. Går att läsa två med. Vi var i lilla (lille belle ville) igår och förrgår( lilla sommarstugan)och arbetade med trädgården och sen smarrade vi lite där med. Som idag!  brynte och ugnsbakade kycklingen med örter från trädgården, timjan och dragon( perenner, så de kommer upp varje år, än så länge) blev det med några lammkorvar. Rostade sötpotatis, i med pressad citron i ugnen med halverade späda morötter och selleri, mild rökt paprikapulver och spiskummin s&p. Jag hade kvar lite tzatziki och gjorde en yoghurtdressing med sweet chili sås. Så gjorde jag en bönsalsa och guacamole som Pauli mixade och la upp i små små tacoskålar. Den rostade sötpotatisen blandade jag med couscous och finhackad lök samt hackade upp Romansallad. Tyvärr så kunde ej storasyster Emilia vara med. Hon är i Göteborg och har en trevlig helg med familjen Bryant.

till efterrätt så gjorde jag lite jordgubbar med glass, vispgrädde och maräng. Fin avslutning på middagen. En vacker dag när de är som bäst helt enkelt. det har vara så fina dagar att få vara med henne men fy vad tiden går fort. För mormor är det jobbigt med! hon har gett Pauli en lite silvergroda, så hon kan tänka på henne när hon är där borta i Aussieland.

På kvällen titta vi på filmen försoning (atonement) med Keira Knightley, McAvoy och Vanessa Redgrave. En vacker film.

Fridens liljor

Tills vi ses igen

​P.S

Lycka är det små vardagliga tingen i livet.

Eva

Gillar

Kommentarer