Härlig söndagsmiddag! Fiskgryta med torsk och räkor i tomat och saffranssås serveras med ris

Ingredienser : Torskrygg, Handskalade räkor, Shitakesvamp, sugarsnaps, morot, gul lök, vitlök, grädde, tomatpuré, hela tomater på burk, sambal oylek, vitt vin och en skvätt cognac

Fräs räkskal i lite olivolja och rör i tomatpuré. Häll på en skvätt vitt vin. Sila av räkfonden.

Ta en plateu och stänk i lite olivolja och fräs morot, shitake, gul lök och vitlök. Strö över saffran, och lite sambal, rör om i grytan

häll över de hela tomaterna med såsen och häll på grädden. Lägg i den tärnade torsken och låt fisken sjuda sakta i såsen. salta och peppra något och förstärk smakerna i såsen med lite extra cognac.

Lägg i sugar snaps och räkor precis innan servering och det kokta jasminriset.

Vi tog ett glas champagne till och det smakade himelskt gott! Torsken skivade sig fint. Smaken från räkor, såsen av tomat och saffran samt den helt underbara shitaken som är len och har ett fint tuggmotstånd. De lite krispiga från sugar snaps i kombo av ett fylligt jasminris. Vi var helnöjda och om man inte vill äta kött är shitaken en jättefin smak och konsitensgivare och varför inte ha i lite konserverad jackfruit då!

​Fridens liljor!

Tills vi ses igen!

 EN VÅRVINTERVISA ”Smält min is,
låt min snö
gå i tö”,
suckade vintern till våren. ”Kanhända, kanhända om solen vill,
vi vänta väl ännu en månad till,
så kanske det sker”, sjöng våren” – Gustav Fröding

Eva

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229