Hämtar paket och Cyklar till lille ville

Cyklade till Ica och hämtade ett paket som jag beställt. En hylla som jag tänkt kanske ska vara i hallen eller i sovalkoven. Där ovanför vill jag sätta en rund och fin spegel.. Tyvärr så var hyllan med lite överaskande färg. Grön lite slitet. Inte fult men bara inte de jag vill ha. Så ska skicka den tillbaka. När jag mejlade om detta talade de om att det är returträ och de kan vara olika färgat men de lovade att sända en med så lite färg som möjligt. Det blir fint.

I förrgår hade jag en lärarkollega (Majvor) som var min mentor när jag började arbeta som lärare för många år sedan på besök. Den här kvinnan är helt fantastisk. Hon är pensionerad sedan många år. Det är så kul att träffa henne och prata. Ja lagade en Ceasar sallad till oss men glömde fota och bakade en Päron tosca som jag kom ihåg att ta lite bilder på att se och ett recept att baka. Om man känner för det!

Min ena dotter Pauli reste tillbaka till Australien för en vecka sedan drygt och det här var bland det sista bilderna vi tog när vi grillade en av kvällarna.

Ser bland mina bilder att jag har flera maträtter jag lagat som jag inte lagt upp än. Återkommer gärna med de ett annat tillfälle. Pauli ÄLSKAR grillad Majs. Vi med förresten! Snart kommer min andra dotter Emilia hem från semester i Belgrad och Montengro. Själva har jag och Johan tittat lite smått på att resa iväg men inget bestämt än.

Recept på Pärontosca

Kaka:

100 g smält smör

2 ägg

1,5 dl socker

1 tsk vaniljsocker

0,5 dl mjölk

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

en nypa salt

Fyllning:

2 Conferens päron( skurna i skivor

Glasyr:

125 g smör

1,25 dl socker

2 msk +1 rågad tsk vetemjöl

2 msk + 1 rågad tsk grädde

100 g mandelspån

1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175° varmluft. Smörj och bröa/klä en avlång form (ev en rund med löstagbar kant, 24 cm i diameter. (Sätt papper i botten om du vill).

Vispa ägg, socker och vanilj pösigt. Tillsätt smält avsvalnat smör och mjölk. Sikta ner bakpulver, mjöl och salt. Rör ut smeten jämn. Häll den i formen.

Skär päron i 1 cm skivor/ klyftor och tryck ner dem i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter tills ytan har färg och precis stannat. Gör glasyren. Jag tycker om när det är mycket glasyr.

Värm ihop ingredienserna till glasyren i en kastrull och bred på kakan. Flytta upp kakan till mitten av ugnen och grädda ytterligare ca 15 minuter tills kakan fått fin färg. Byt ut Päronen till någon annan frukt du tycker om.

Bon apetit!

Fridens liljor

Tills vi ses igen!

Eva

Gillar