Gambas al pil pil

Vilken fin dag vi fick! Jag har varit i trädgården hela dagen! Grävt upp en buske som jag inte vill ha där. Sedan har jag höstgrävt i trädgårdslandet och fann så mycket mask! Det är verkligen bra! Det betyder att jorden mår bra! Jag väntade in trädbeskäraren men han behagade ej komma.
Åkte hem vid 4 blecket. Då hade mamma och jag även krattat hela tomten. Suttit i solen och filosoferat! Talat med min dotter som pluggar och bor i Australien!

När jag kom hem så landade jag en stund men for snabbt iväg med mannen och handlade middag. En köttbit och lite (gambas al pil pil) till förrätt.

Här kommer ett väldigt enkelt recept.

1 påse scampiräkor som är Asc- märkta
1 persiljekruka
1röd chili
2 vitlöksklyftor
2 skivor citron
2 brödskivor
Minst 50 g smör
Några stänk med olivolja

Gör så här:
Hacka persilja och skiva chilin i skivor. Hetta upp en stekpanna och lägg i smöret. Ta gärna i mer smör;) sen häller du i en skvätt med olivolja med. Riv vitlöken på ett microplane. I med brödskivorna och lite hackad persija.
Stek den gyllenbruna på båda sidorna.
Lägg dem åt sidan. Nu slänger du i mer smör och olja. I med räkorna och riven vitlök, chili, persilja, salt och piri piri. Ta i lite mer smör, låt dem stekas hastigt. Sedan tar du brödet och skär i fyra delar.
Lägg brödet på ett fat och häll över räkorna i mitten. Skär lite citron och pressa över.

Mjau - så gott så tungan krullar sig. Ja ett glas champagne till är inte helt fel. Hann ju inte med det igår när det var champagnedagen!
Önskar er en härlig lördagskväll! Ta hand om varandra!
Fridens liljor

Eva

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Det ska jag testa vid tillfälle
nouw.com/stenhagenbettan
JennyAnn
JennyAnn,
Sååå gott ju 🤗
nouw.com/jennyann
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Neej men så mumsigt detta verkar! ÅH <3
nouw.com/emmaengstrom