Bananabread

Jag blev så sugen på att baka bananabread idag. Det är ett gott kvällsbröd eller frukostbröd med en god cup of Tea. Receptet har jag använt förut men det som är bra är att man kan ha i lite vad som helst. Det frön och mjölsorter man har. Jag handlade 2 mogna bananer men hade två helt övermogna bananer med som legat i solen och övermognat. Blev fulliskratt när jag såg dem. De låg nere i stugan i lille ville.
Jordnötssmör och avocado fanns hemma. Så jag testade det. med lite malen peppar och flingsalt. Den med ost och gurka var också supergod.

Här kommer receptet:


INGREDIENSER
4 bananer
2 dl havregryn
2 dl dinkelmjöl
2 dl vetemjöl
2 dl frön, t ex solroskärnor, pumpafrön, russin eller torkade blåbär kanske.
2 tsk kanel
2 tsk bikarbonat
1 krm salt
2½ dl yoghurt, byt mot annan vätska,
1 msk honung Siciliansk hade jag
Olja i formen med lite pumpakärnor
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smörj en avlång brödform med olja, strö frön eller pumpakärnor i botten.

3. Blanda alla torra ingredienser. Mosa 1 banan litegrann . De två mogna drar du bara ut ur bananskalet. rör ner dem, yoghurt och honung i mjölet.

4. Häll smeten i formen. Halvera den 4 bananen längst med, lägg den i formen och strö på pumpakärnor och linfrön.

5. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 timme eller tills brödet är genomgräddat.

6. Stjälp upp och låt svalna på galler.
Nighti nighti
Fridens liljor
Tills vi ses igen🌎✨


Eva

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Hel banan i brödet 👍 får kanske provanouw.com/stenhagenbettan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229