Bakar rabarbertosca och klurar på lite saker!

Fredag och lördag sprang snabbt ifrån oss. I fredags var jag på Sats och tränade lite styrketräning.Har problem med mina behinnor tyvärr.Försökt efter konstens alla regler att få bort värken med stretch och att spola med kallt/varmt vatten och det hjälper lite men fick även ta lite Voltaren gel. Behöver mer styrka och kondition till årets Maraton.Vi förade på lite sushi. Vi åt en sen middag och såg en knäpp men rolig film " How to be a latin lover" Ganska rolig film med en del överdrifter. I lördags hade vi arbetsdag nere på kolonin. Räfsade, krattade och tog bort en massa ogräs! Innan middag gjorde vi en gin och tonic. Vi ska på middag i em till Johans dotter, som fyllt år precis. Jag bakar en tosca tänkte ta med den dit. Samtidigt som jag bakar har jag världens jäkla hybris och vet inte hur jag ska lösa ett "litet problem". Jag har länge längtat efter ett växthus och drömt stora planer för koloniträdgården. Det finns lite speciella regler i koloniområden angående byggyta osv. Min byggyta är redan utnyttjad så jag får inte förankra växthuset i marken. Så jag klurar på hur jag kan frångå regelverket.

Kolla rolla:)

Recept på Rabarbertosca

Kaka:

100 g smält smör

2 ägg

1,5 dl socker

1 tsk vaniljsocker

0,5 dl mjölk

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

en nypa salt

Fyllning:

3 långa rabarberstänger

Glasyr:

125 g smör

1,25 dl socker

2 msk +1 rågad tsk vetemjöl

2 msk + 1 rågad tsk grädde

100 g mandelspån

1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175° varmluft. Smörj och bröa/klä en avlång form (ev en rund med löstagbar kant, 24 cm i diameter. (Sätt papper i botten om du vill).

Vispa ägg, socker och vanilj pösigt. Tillsätt smält avsvalnat smör och mjölk. Sikta ner bakpulver, mjöl och salt. Rör ut smeten jämn. Häll den i formen.

Skär rabarbern i stavar ca 10 cm och dela dem en ggn till på längden och tryck ner dem i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter tills ytan har färg och precis stannat. Gör glasyren. Jag tycker om när det är mycket glasyr.

Värm ihop ingredienserna till glasyren i en kastrull och bred på kakan. Flytta upp kakan till mitten av ugnen och grädda ytterligare ca 15 minuter tills kakan fått fin färg. Byt ut rabarber till någon annan frukt du tycker om.

Bon apetit!

Fridens liljor

Tills vi ses igen!

Eva

Gillar

Kommentarer