1/6 Maraton start kl.12.10

Jag vaknade tidigt imorse för att hinna förbereda det sista. Mötte Monika på tunnelbanan och vi var både lite nervösa inför loppet. Förra året när vi sprang så kändes det inte alls likadant. Skillnaden var ju temperaturen.. och att vi tränat bättre då. I år har jag inte hunnit träna lika mycket. Stare viset hämtade jag i Torsdags vid Östermalms arena.

Vi kom snabbt iväg efter startskottet och höll ett bra tempo. Efter drygt 1.5 mil började det regna och jag frös. Det var jobbigare i år! Kanske för att det var kallt mot förra årets galna värmebölja! Jag kutade på och stannade till där det serverades dryck och bana, saltgurka och buljong mm. Jag tror inte jag vill äta mer socker någonsin i flytande geleform.
När jag kom till söder vid backen upp mot folkungagatan så gick jag uppför i snabb takt. Där stod en fd kollega och hejade för fullt. Fick lite energi då! Mot slutet på Västerbron kom det tunga smygandes men lyckades ta mig vidare. Det sista 5 km sprang jag jämsides med en liten äldre kvinna från Finland som var 1.45 lång. Vi höll en jämn fart och peppade varann. Jag han tänka hur orkade hon springa. På slutet när vi kom in på arena så började jag dansa lite😁Vid mål tog vi varandras händer och sprang i mål😁. Jättekul. Väl i mål berättade Hon att det var hennes15 maraton.Jag berättade att det var mitt andra. Sen skiljdes vi åt och jag gick och fick medalj och hämtade en snygg maraton tröja. Gud så jag skrattade och lite tårfylld jag var att jag hade klarat loppet. Sedan mötte jag Monika dom kommit in tidigare. Men jag tog en bättre tid i år. 5.10 timmar. Vi tog en alkoholfri öl och sen åkte vi till Östermalm på TGF och käkade sen middag.skrattade åt oss själva och hur loppet varit. Jag är så stolt över oss och har så roligt när jag tänker tillbaka på det man sett och gjort under loppet🙌.mitt ena ben tejpade jaginnan vi sprang för värken ibenhinnorna.. väl hemma så duschade jag och har bäddat ner mig i soffan.

Fridens liljor
Tills vi ses igen!

Eva

Gillar