Vanilj och hallonrutor

Kaka, 20 rutor
250 g smör
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1 /2 msk bakpulver
Fyllning
250 g hallon, färska eller frysta
2 ägg
150 g mascarpone
2 dl creme fraiche
1/2 msk vaniljsocker
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop ingredienserna till degen och arbeta snabbt ihop till en smuldeg.
Tryck ut hälften av degen i en bakplåtspappersklädd långpanna, ca 30×40 cm. Häll hallonen över degen. Vispa ihop ägg, mascarpone creme fraiche och vaniljsocker. Häll blandningen över hallonen och smula sedan resterande deg över fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min.
Lite gott till fikat!
Ni måste baka den här kakan✌🏼smälter i munnen! Du kan göra den i en rund form med men då får du förlänga tiden!
Om du har yoghurt, gräddfil, cremefraiche, kesella, ricotta eller mascarpone så ta det istället för det jag har från receptet.



Hoppas ni haft en fin lördag vänner💕
Fridens liljor!
Eva