No. 10 Min kära, älskade lillebror, Du är min bästa människa<3

Min lillebror var så pytteliten när han föddes. Det dröjde sju veckor innan jag fick se honom för första gången och jag älskade honom från första stund.

Han var så söt och jag älskade hur han skrek när han var hungrig, bara få höra ljudet av en liten, liten människa gjorde mig alldeles varm inombords. Det var som om jag blev någonting större när jag fick hålla om honom, ha honom i mitt knä och beskydda honom mot allt ont.

Jag blev storasyster och jag tog på mig ansvaret för den lille krabaten som jag älskar.


Han föddes i vecka 29 och fick då en hjärnblödning, något som är ganska vanligt bland för tidigt födda barn. Blödningen resulterade i en CP-skada, (cerebral pares) och om man tänker sig en linje rakt genom kroppen från huvudet och nedåt är hela min lillebrors vänstra sida försvagad.

Hans syn är dålig, typ grumlig och smal som att titta genom en förtejpad hushållspappersrulle. Hörseln är också väldigt nedsatt, nästintill helt döv och han kan inte tydligt prata så att alla förstår.

Men min bror och jag lärde oss tidigt att kommunicera, kroppsspråk, tecken, ljud och via hans eget tal.

Det fungerar jättebra och vi kan verkligen prata om allt.


Jag tycker det är viktigt att poängtera för er ALLA att min bror inte är korkad bara för att andra inte förstår vad han menar, han är inte dum för att han inte uppfattar allt vad andra säger, eller för att han sitter tre decimeter ifrån datorskärmen.


Han är inte osmart för att han inte kan skriva sitt eget namn med penna på papper, han är solklart smartare än mig och jag har aldrig vunnit över honom i TP.


Min bror har känslor precis som alla andra. Han skrattar och skojar, han blir småsur om vi är oense kring vilken chipssmak vi ska välja i affären och han kan förstås bli jätteledsen OM han hör att någon säger något dumt om honom eller något elakt direkt riktat mot honom.

Tänk på det är ni snälla, så slipper min bror eller någon annan MÄNNISKA med handikapp bli sårade och jag slipper bli förbannad, okej? :)


Han är min bästa människa och jag älskar honom över allt annat på jorden.


***


Vi fick åter bo som en familj i mammas och styvfars lägenhet när de kommit hem från sjukhuset. 

Grannarna märkte tyvärr snart att inte allt var så fint och bra som det borde hos familjen på övre våningen...

  • 264 visningar

Gillar

Kommentarer