HEMMATRÄNING - Tips på övningar!

Innehåller affiliate-länkar

Inlägget är i samarbete med Nordic Fighter

Det är med sån glädje jag äntligen får dela detta samarbetet med er! Bakgrunden till det hela började med att jag, för att få mer tid över började träna hemifrån, istället för på gym 1-2 dagar i veckan och kände att jag då behövde lite utrustning i form av vikter och redskap att använda just hemma.

Efter lång letan stötte jag på det här svenska företaget, Nordic Fighter och blev helt blown away av deras stora utbud men ändå så låga priser i jämförelse men andra? De beskriver på sin hemsida hur de ville göra träningen både mer tillgänglig och samtidigt mindre kostsam, vem gillar INTE ett sånt tänk? Personligen tycker jag det är fantastiskt.

Så jag är superstolt att nu i 3 kommande samarbeten få visa er några av mina favoriter från just Nordic Fighter! Dels för att jag såklart älskar träning, men även för att jag älskar genuina företag som har som mål att göra träningen tillgänglig för ALLA.


Därför tänkte jag därför nu dela med mig av ett enligt mig helt fantastiskt träningspass jag körde i veckan, bestående av totalt 6 övningar då jag använde väldigt lite utrustning, men som gör enorm skillnad i träningen!


Börja såklart med några minuters uppvärmning, men därefter:

Övning 1: MARKLYFT MED HANTLAR

Verkligen en personlig favorit och något jag kan rekommendera om man tycker att marklyft med skivstång är lite klurigt, eller om man har ont om tid!

Tänk på att behålla ryggen rak och att aktivera magen! Jag förespråkar alltid att ha lätt böjda ben då jag upplever hamstrings betydligt känsligare om benen är helt sträckta! (Men det är säkert individuellt!)

12 repetitioner x 4 set!


2. KNÄBÖJ MED ENARMSPRESS/DUMBBELL SNATCH
Kärt barn har många namn! Oavsett vad man kallar övningen tycker jag den är bra då den inkluderar både ben, bål och axlar! Tack vare att man jobbar från lägsta till högsta läge blir den även pulshöjande!

Åter här, tänk på att ha ryggen rak och magen aktiverad.

12 x 4 set!


3. UTFALL MED AXELPRESS

Så bra helkroppsövning, ger betydligt mer flås än man tror! Se till att låta främre benet jobba mest och

10 per ben x 3 set!


4. SIDOUTFALL
Oj vad den här tar bra i rumpa! Jag brukar börja med några utan vikt för att få kontakt och därefter kör jag så tungt jag ”kan”! Går även att gå sida-till-sida om man föredrar att inte gå upp emellan!

Jag kör först alla på ett ben och sen byter då jag tycker det tar mer än om man gör varannan!

10 per ben x 4 set!


5. SPLIT SQUATS
Hatkärlek till denna! Tyckte den var ganska svår i början då den kräver viss balans, och jag tycker definitivt man ska börja utan vikt om man är ovan! Men efter lite övning är den absolut en favorit hos mig och den ger mig träningsvärk vaaarje gång! Tycker den tar så himla bra!

10 per ben x 3!


6. Avslutar med vanlig AXELPRESS!
Se till att vara rejält uppvärmd (vilket man garanterat är om man kör denna sist!) Men annars så tungt man kan utan att det på något sätt gör ont eller känns fel!

10-12 x 4!


Det finns såklart oändligt mycket bra övningar! Man får helt enkelt testa sig fram, men dessa är alltså några av mina relativt nyblivna favoriter!

Kika jättegärna in deras hemsida Nordicfighter.com om ni är sugna på kolla in sortimentet. Jag länkar även Hexhantlarna (klick) för den som är sugen på liknande! Jag använder här 2 st 8kg och 1 st 15 kg!


Ha en fortsatt härlig dag bästa ni!🖤Kram!


Gillar

Kommentarer

by_anniess
by_anniess,

Åh! älskar detta inlägg! Är faktiskt på jakt efter lite nytt till hemma gymmet ( hehe lite tyngre vikter o hantlar 😉 Ska absolut kika in deras sida, visste inte om just det företaget faktiskt<3

KRAMAR

nouw.com/by_anniess
hilmak
hilmak,

Men va glad jag blir! ❤️ Gör det, dom har så mycket bra! 😍

nouw.com/hilmak
Desireekujala
Desireekujala,

Men åh vad kul att du delar med dig att ditt träningspass! 😃

nouw.com/desireekujala
hilmak
hilmak,

Tack fina du! 😍

nouw.com/hilmak
? T',

Wow vilket samarbete och så fina bilder! Så himla smidigt att träna hemifrån! Tack för tipsen på övningarna! Ska ta och skriva ner dem! 😊

devote.se/babustyle
hilmak
hilmak,

Tack snälla! ❤️ Gör det!😍

nouw.com/hilmak
EmmaMikaelaOlen
EmmaMikaelaOlen,

Vilka bra tips, toppen, det ska jag testa 😃

nouw.com/emmamikaelaolen
hilmak
hilmak,

Kul att du tycker det! 😍 Det tycker jag verkligen! 😍

nouw.com/hilmak
Ellendelin
Ellendelin ,

Så himla bra inlägg! Tack snälla för tipsen!

nouw.com/ellendelin
hilmak
hilmak,

Tack snälla Ellen! 😍

nouw.com/hilmak
emelieanderssoon
emelieanderssoon,

Så kul med samarbeten! Riktigt bra tips och inlägg 😍

nouw.com/emelieanderssoon
hilmak
hilmak,

Tusen tack!! 😍

nouw.com/hilmak
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,

Godmorgon vännen! men åh vilket fantastiskt inlägg! Blev verkligen så himla glad och pepp när jag såg detta då jag vill köpa lite vikter till sambon. Han gillar att träna hemma men har inte så mycket ännu så funderar skarpt på att köpa lite som julklapp eller så. Ska verkligen in och kika för att se om jag hittar något! Grymt samarbete! Massa kramar 😊 <3

nouw.com/sofialissmyr
hilmak
hilmak,

Men va kul! Tack Sofia. Det låter som en fantastisk present tycker jag! 😍 Själv hade jag blivit helt överlycklig haha! ❤️ TACK! kram!

nouw.com/hilmak
amandassofi
amandassofi,

Vilket dröm samarbete!!

nouw.com/amandassofi
ebbabrage
ebbabrage,

Nej men vilket snyggt, fint och inspirerande inlägg!! Så bra tips på övningar 💕

nouw.com/ebbabrage
hilmak
hilmak,

Tack snälla, va glad jag blir!! ❤️

nouw.com/hilmak
hilmak
hilmak,

Ja jag är verkligenså himla glad och tacksam över det! Tack! ❤️

nouw.com/hilmak