GET TO KNOW ME

11 saker du kanske inte visste om mig:

Jag har i hela mitt liv hatat morgnar. Nu för tiden är morgonen för mig, bästa stunden på dagen. Jag går varje vardag upp 05.30, och då jag morgontränar (undantag nu under corona) går jag upp 04.30 och har i stort sett inga som helst problem med det! Jag älskar min morgonrutin och att ha hela dagen framför mig! Men förr, vi snackar bara 2 år sedan var det på den nivån att jag aldrig ens sa ”God morgon” för jag tyckte så illa om morgnar haha. Löjligt men sant! För mig började dagen bli bra runt klockan 10-11!

Jag har tvångstankar.
Var ska jag ens börja? Haha don’t judge. Men jag pussar alltid mina handleder och sätter mot trä när klockan är 11:11, 22:22 och 00:00 (om jag skulle vara vaken då haha). Varför vet jag inte, det började när jag gick i gymnasiet för någon kompis gjorde det och efter det har det bara hängt med. Jag får även ofta tvångstankar när jag ska sova, som att något hemskt ska hända, och då måste jag ta i trä (efter uttrycket peppar peppar, ta i trä) haha. Jag hör själv hur dumt det låter nu när jag skriver det……. haha. Men can’t really help it. Lite mörka tankar har väl alla tänker jag.

Bilder från Florida 2018

Jag får lite mindre socialt behov för varje år. Asså detta är väl märkligt? Men jag kan nästan få panik om vi har flera uppbokade dagar efter varandra då vi ska träffa folk. Säg att vi har kalas fredag, ska på grillkväll lördag och sen träffa några på söndag. Haha nej men jag är så slut efteråt. Jag vet inte om det beror på att jag tycker helgen går så himla fort när man gör saker, eller för att jag träffar så mycket folk på vardagarna, men för mig räcker det GOTT och väl med en aktivitet på helgen. Jag bara känner att vi typ måste hinna få vara ifred lite också? Jag älskar att vara hemma så mycket och mår så bra av att bara få vara. Så för mycket inbokat gör mig bara stressad!

Jag och en av mina elevgrupper 2017!

Det som känner mig väl personligen vet detta, man troligtvis inte så många av er som bara känner mig via bloggen. Men jag har dansat på ganska hög nivå, från att jag var 4-21 år gammal! Från att jag var 14-19 dansade jag runt 8 timmar per vecka, och jag har även undervisat elever i allt från street till jazz och modern, under 5 års tid! Jag saknar det så himla mycket emellanåt!

Jag är en lättdistraherad person: Om jag exempelvis städar hemma, och då hittar en skrivbok, så kan jag lätt sluta städa och sätta mig och läsa eller till och med börja skriva i boken jag hittat. Därifrån kan jag komma på att jag nog är lite hungrig, och sen två timmar senare kan jag gå in i rummet jag höll på att städa i, och först då inse att ”just det, jag skulle städa här...”. Jag är såhär med allt, som ett barn. Jag måste skriva ”Att göra”-listor för att inte glömma bort och tappa fokus på vad jag skulle få gjort.

Vilket går in i nästa punkt: Listor är min absolut bästa ”get shit done”- hjälp. Jag gör listor från allt till packning, till handling, till framtida blogginlägg och så vidare! Listor är magiska.

Jag är en person som måste ventilera!
Här tror jag att man är lite antingen eller, men jag kan inte hålla saker inom mig. Så fort jag har varit med om något, positivt som negativt - så måste jag ringa någon och berätta om det. Det kan vara att jag köpt ett par fina byxor - då måste jag skicka en snap till min kusin eller en bild till mamma. Eller om något bra hände på jobbet - så måste jag ringa Richard och berätta om det. Samma om någon skulle behandla mig illa eller jag tar illa upp av vad någon sagt. Jag klarar att hålla det inom mig max en timma, sen måste jag ringa Richard eller prata med typ en kollega haha. Sån är jag.

Jag uppskattar ärliga och tydliga
(men såklart snälla) människor! Det tar alltid mycket mer energi hos mig när man får ”vet inte” eller ”spelar ingen roll” som svar på frågor man ställer. Likaså om man kommer med ett förslag på något vi kan göra eller hur vi ska göra något, så uppskattar jag alltid när personer säger om de vill göra på ett annat sätt istället för att gå runt och vara missnöjd. Förstår ni hur jag menar?

Jag
påverkas väldigt mycket av "blodsockerdippar". Detta är väl något min kära sambo får erfara en del när vi är iväg på saker och jag inte hunnit äta tillräckligt haha. Jag blir som ett litet barn som inte får mat och tappar lusten till det mesta. Får jag dock bara i mig en banan eller lite nötter blir det som att trycka på en knapp och jag är go och glad på en minut! Jag kan relatera till snickersreklamen såååå mycket haha.

Jag byter om till sköna kläder sekunden jag kommer innanför dörren. Nej men jag förstår inte folk som går med JEANS hemma?? HUR kan man vilja plåga sina ben och kropp så haha? Det är för mig helt ofattbart. Det är också på grund av detta jag har så himla många par kostymbyxor, för att man då kan vara välklädd men med en behaglig känsla!

Sist men inte minst: Brunch är bland det bästa jag vet! Jag tar "Brunch med tjejerna" över "middag med tjejerna" alla dagar i veckan! Älskar det!

Gillar

Kommentarer

Desireekujala
Desireekujala,
Haha så kul läsning, speciellt det där med att vara lätt distraheread 😃 <3 Vi är rätt lika måste jag säga! Förutom det där med dansen, för jag kan absolut inte dansa..
nouw.com/desireekujala
hilmak
hilmak,
Men åh, kul att höra! Haha, alla kan väl, på ett eller annat sätt 😏😘 Kram!
nouw.com/hilmak
carroat
carroat,
Vad roligt att läsa, jag är också så lättdistraherad. Sambon blir galen på mig då jag startar ett projekt, börjar ett annat och ett annat innan jag går tillbaka där jag började 😉😍
nouw.com/carroat
hilmak
hilmak,
Haha men det är SÅ SVÅRT. Haha det finns ju så mycket intressanta saker som bara fångar ens intresse på en sekund? 🙈 <3
nouw.com/hilmak
Elin,
Så kul att få lära känna dig lite bättre! Och galet vad fina bilder!! <33 Kram på dig
www.devote.se/elinelmersson
hilmak
hilmak,
Va roligt att du tycker det!! Tusen tack, kram! <3
nouw.com/hilmak
dks
dks,
Så herlig å lese, kjekt å få bli bedre kjent med deg ❤️ Jeg kjenner meg igjen i så utrolig mye, haha. Det eneste som ikke stemmer med meg er at jeg ikke er lettdistrahert. Kram ❤️
nouw.com/dks
hilmak
hilmak,
Tack snälla du! Haha va roligt att höra, men superskönt att inte vara lättdistraherad! 🙈 haha. Kram! ❤️
nouw.com/hilmak
JossusTravelPics
JossusTravelPics,
Mitt sociala behov har också minskat. När jag tittar tillbaka på tiden då jag umgicks med vännerna i skolan för att sedan umgås med vänner varje kväll förstår jag inte hur jag orkade. Uppskattar ensamtid mer och mer samtidigt som jag älskar tiden då jag väl är social.
nouw.com/jossustravelpics
hilmak
hilmak,
Håller vekrligen med dig! Man har verkligen helt andra behov nu, även om man såklart älskar att träffa vänner och bekanta också! (fast inte lika ofta haha). Kram! <3
nouw.com/hilmak
beattriicee
beattriicee,
Gud vad jag önskar att jag bara kunde älska morgonstunderna lika mycket. Måste vara helt underbart att starta dagen så tidigt! 😍
nouw.com/beattriicee
hilmak
hilmak,
Ja det är verkligen något man nästan får träna in... hehe. Men väl där är det väldigt härligt!! Kram fina! <3
nouw.com/hilmak
happyM
happyM,
Omg relaterar såååå mycket till det med det sociala, haha 💖 Man behöver få egentid också hihi 💖 Kram
nouw.com/happym
hilmak
hilmak,
Haha ja visst måste man 🙈 kram!! <3
nouw.com/hilmak
linndossing
linndossing,
Men alltså Hilma???? Fan vad läskigt att det känns som att jag skrivit detta inlägg själv? Utom dansen (dansade dock i många år som yngre). Gud fick en obehaglig känsla för vi är SÅ lika!!! Wow så kul <3 Kram
nouw.com/linndossing
hilmak
hilmak,
Hahaha va sjukt!! Men kul att vi är så lika 😍😘
nouw.com/hilmak
amandasääv
amandasääv,
-Kan verkligen relatera till det med att ventilera sig. Jag är exakt likadan, måste också berätta typ direkt om det är något positivt eller negativt som hänt.. Har svårt att hålla det inom mig.
- och byta om till bekväma kläder, varför ska man ha jeans på sig hemma.. så obekvänt.. här åker mjukis-setet på direkt när jag kommit hem 😅 Kul att vi hade saker gemensamt! KRAM fina <3
nouw.com/amandasääv
hilmak
hilmak,
Hahah men VERKLIGEN! Precis så gällande båda sakerna! 🙈 Kram!! <3
nouw.com/hilmak
linarebecka
linarebecka,

Ååh jag är exakt likadan förjtom dansen. Har du läst nåt om högkänlighet / sensoriskt begåvad? 😍

nouw.com/linarebecka